USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sırbistan Savunma Bakanı Vucevic: Ülkemizi savaşa sürüklemek istiyorlar

Sırbistan Savunma Bakanı Milos Vucevic, Pentagon'dan sızdırılan gizli belgelere göre Sırbistan'ın Ukrayna'ya silah gönderdiğine dair çıkan haberlerin doğru olmadığını belirterek, Sırbistan, ne Ukrayna ne de Rusya tarafına silah satmadı, satmayacak da. Sırbistan, söz konusu s

Sırbistan Savunma Bakanı Vucevic: Ülkemizi savaşa sürüklemek istiyorlar
12-04-2023 13:07
Google News

Sırbistan'da ÖZETİ| yerel medya, Reuters ve Guardian'da yayımlanan haberde, ABD Savunma Bakanlığı'nın Ukrayna'daki savaşa ilişkin gizli belgelerinde, Sırbistan’ın, Ukrayna güçlerinin eğitilmesi talebini reddettiği ancak Ukrayna’ya silah göndermeyi kabul ettiği bilgisine yer verildiği belirtildi.

Sırbistan Savunma Bakanı Milos Vucevic, haberleri değerlendirerek, "Sırbistan'ın Ukrayna'ya silah sattığına dair kaçıncı kez yalan haber yapılıyor. Birileri ülkemizi çatışmaya sürüklemek istiyor ama biz buna dahil olmayacağız" değerlendirmesini yaptı.

Daha önce de bu tarz haberleri kabul etmediklerine işaret eden Vucevic, "Bir kez daha tekrarlamak istiyorum; Sırbistan, ne Ukrayna ne de Rusya tarafına silah satmadı, satmayacak da. Sırbistan, söz konusu savaşla alakalı olan hiçbir ülkeye silah göndermeyecek" ifadesini kullandı.

Milos Vucevic, silahların dolaylı yollardan Ukrayna'ya ulaşmış olabileceğini ancak bunun Sırbistan ile alakası olmadığını vurgulayarak, Sırbistan'ın Ukrayna'ya silah gönderdiğine dair çıkan her haberi "gerçek dışı spekülasyon" şeklinde nitelendirdi.

Öte yandan bu sabah yerel medyadaki haberde, 2 Mart imzalı gizli belgelerde, Ukrayna'ya "askeri yardım" başlığı altında 38 ülkenin cevabının bulunduğu ve Sırbistan'ın "silah gönderen veya gönderecek ülkeler" listesinde olduğu kaydedildi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
NIST'ten Yeni Şifreler İçin Yeni Yönerge
NIST'ten Yeni Şifreler İçin Yeni Yönerge

ABD Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST) tarafından açıklanan yeni şifre yönergeleri yayımlandı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu