USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sıcak havalarda susuzluğunuzu gazlı içeceklerle gidermeyin!

Diyetisyen Elif Harbutluoğlu, sıcak havaların etkisini hissettirmesiyle gazlı içeceklerin tüketiminin arttığına dikkat çekerek, vücudun ihtiyacı olan suyu sadece su veya kafeinsiz içeceklerden karşılamanın daha sağlıklı olduğunu söyledi.

Sıcak havalarda susuzluğunuzu gazlı içeceklerle gidermeyin!
16-07-2023 16:18
Google News
Diyetisyen ÖZETİ| Elif Harbutluoğlu, sıcak havaların etkisini hissettirmesiyle gazlı içeceklerin tüketiminin arttığına dikkat çekerek, vücudun ihtiyacı olan suyu sadece su veya kafeinsiz içeceklerden karşılamanın daha sağlıklı olduğunu söyledi.Abone ol

Hava sıcaklıklarının her geçen gün artmasıyla vatandaşların sıvı tüketimi de fazlalaşıyor. Bazı vatandaşlar ise vücudun sıvı ihtiyacını gazlı içecekler tüketerek karşılamaya çalışıyor. Diyetisyen Elif Harbutluoğlu, vatandaşlara sıcak havada sıvı tüketimi konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Su tüketiminin önemine değinen Harbutluoğlu, “Su tüm canlıların yaşamı boyunca önemli olan fizyolojik bir ihtiyaçtır. Her vücudun suya olan ihtiyacı farklılık gösterir. Bu günlerde sıcak hava şartlarından dolayı su tüketimi ihtiyacı ekstra artmaktadır. Su metabolizmayı hızlandırmaya da büyük katkı sağlar. Bununla birlikte su tüketimi iştah kontrolü açısından da önemli olup kilo kontrolü üzerinde de etkilidir. Ayrıca faydası saymakla bitmeyen su, sindirim sisteminin düzenlenmesine de yardımcı olur” dedi.

Suyun az tüketilmesi durumunda vücutta sağlık sorunlarının baş göstereceğine dikkat çeken Harbutluoğlu, “Suyu az tükettiğimizde ise halsizlik artışı, konsantrasyon bozukluğu, baş ağrısı, kas gücü kaybı, baş dönmesi, bulanık görme gibi birçok tehlikeli etkileriyle karşılaşılabilir. Bu sıcak havalarda özellikle çalışma ortamlarında alışkanlıklar sebebiyle kahve, çay veya gazlı içecekler tüketimi artmaktadır. Gün içerisinde fazla kahve, çay veya gazlı içecekler tüketmek su tüketiminin azalmasına sebep olabilmektedir. Fazla çay, kahve ve gazlı içecek içenlerde susama ihtiyacını baskıladığı için su tüketimi azalmaktadır. Ayrıca gazlı içeceklerin fazla tüketimi farklı birçok hastalığı etkileyebilir. Oysa ki günde sağlıklı bir yaşam için susamayı beklemeden 10-12 bardak yani ortalama 2 ile 2.5 litre su içmek çok önemlidir. Bu nedenle vücudun ihtiyacı olan suyu sadece su veya kafeinsiz içeceklerden karışlamak daha doğrudur” ifadelerini kullandı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
IIS 10.0 Detailed Error - 403.501 - Forbidden

HTTP Error 403.501 - Forbidden

You do not have permission to view this directory or page.

Most likely causes:

  • This is a generic 403 error and means the authenticated user is not authorized to view the page.

Things you can try:

  • Create a tracing rule to track failed requests for this HTTP status code. For more information about creating a tracing rule for failed requests, click here.

Detailed Error Information:

Module   IIS Web Core
Notification   Unknown
Handler   ASPClassic
Error Code   0x00000000
Requested URL   https://api.haberpanelim.com:443/haberler.asp?domain=https://www.idrak34.com&t=1735466404
Physical Path   C:\Inetpub\vhosts\api.haberpanelim.com\httpdocs\haberler.asp
Logon Method   Not yet determined
Logon User   Not yet determined

More Information:

This generic 403 error means that the authenticated user is not authorized to use the requested resource. A substatus code in the IIS log files should indicate the reason for the 403 error. If a substatus code does not exist, use the steps above to gather more information about the source of the error.

View more information »

TEKNOLOJİ TÜMÜ
Panama Kanalı Neden Önemli?
Panama Kanalı Neden Önemli?

Dünya ticaretinde kilit bir rol oynayan Panama Kanalı, Atlantik ve Pasifik’i birbirine bağlayan kilit bir noktada yer alıyor. Dünya üzerinde en önemli ticaret yollarından biri olarak kabul edilen bu kanal, sadece bir kanal değil!

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Asgari Ücret En Az Ne Kadar Olmalı?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu