USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Savunma sanayide stratejik hamle! ASELSAN'ın paylarını aldı

Ekonomi - Altınay Savunma Teknolojileri, bağlı ortaklığı DASAL Havacılık Teknolojileri sermayesinin yüzde 49’una sahip ASELSAN’ın paylarını devraldı.

Savunma sanayide stratejik hamle! ASELSAN'ın paylarını aldı
28-10-2024 14:18
Google News

Altınay ÖZETİ| Savunma Teknolojileri, SAHA EXPO 2024’te büyüme ve genişleme stratejisi kapsamında önemli bir adım atarak bağlı ortaklığı DASAL Havacılık Teknolojileri A.Ş.’nin sermayesinin yüzde 49’unu temsil eden ASELSAN Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ait payları devraldı. SAHA EXPO’da ASELSAN standında imzalanan pay devir anlaşması ile Altınay Savunma Teknolojileri, DASAL Havacılık Teknolojileri üzerindeki sahiplik oranını yüzde 100’e yükseltti.

Altınay Savunma Teknolojileri'nin sektördeki konumunu güçlendirecek ve yenilikçi çözümler sunarak pazar liderliğini pekiştirecek bu stratejik hamle, uzun vadeli hedeflerin gerçekleştirilmesinde kritik rol oynayacak.

Akyol: Yapılamaz denilene odaklanıyoruz

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, global oyuncuları buluşturan SAHA EXPO’nun önemli iş birliklerine zemin hazırladığını dikkat çekerek, şunları söyledi:

“ASELSAN'ı ihracat odaklı büyüme stratejimizle geleceğe hazırlıyoruz. Aynı zamanda, savunma sanayimizin en önemli şirketlerinden biri olarak, ekosistemimizi de daha fazla büyütecek adımlar atıyoruz. Türk savunma sanayiinin amiral gemisi olan ASELSAN'ın daha yüksek teknolojiye, zorlu alanlara odaklanması gerekiyor. Türkiye içinde yapılabilecek işleri diğer firmalara devretmek, yapılamaz denilen işlere odaklanmak ASELSAN'ın temel yaklaşımlarından birisi. Bu amaçla DASAL Havacılık’ta sahip olduğumuz yüzde 49’luk hisseyi Altınay Savunma’ya devrettik. Bu gibi stratejik anlaşmalarla 2030 yılında ASELSAN’ı dünyanın en büyük 30 savunma sanayi şirketi arasına sokma hedefimize adım adım ilerliyoruz. Türkiye için değer üretirken, ASELSAN’ın oyun değiştirici ileri teknolojilerini de dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılarımıza sunuyoruz."

Altınay: Emin adımlarla ilerliyoruz

Altınay Savunma Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Altınay, bu stratejik adımla ilgili olarak şunları ifade etti:

“DASAL Havacılık Teknolojileri’nde tam sahiplik sağlamak, Altınay’ın savunma alanındaki vizyonunu daha güçlü bir zemine oturtacaktır. Stratejik bakışımızı benimseyen ve ASELSAN’ın odaklanma stratejisiyle de örtüştürerek konuya olumlu yaklaşan başta Sayın Ahmet Akyol olmak üzere tüm ASELSAN üst yönetimine de müteşekkiriz. Bu adım, özellikle bulutaltı ve çok rotorlu dron çözümlerimizi geliştirerek ülkemizin savunma sanayiine katkılarımızı daha da artırmaya yönelik önemli bir adımdır. Altınay olarak yüksek teknolojiye dayalı çözümlerimizi küresel pazarda daha güçlü bir konuma taşımak adına emin adımlarla ilerliyoruz.”

Altınay Savunma Teknolojileri Genel Müdürü Z. Burak Mercan ise anlaşmaya ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:

“ASELSAN ile çalışmalarımız ve iş birliklerimiz, mühendislik yetkinliği yanında yenilenen üretim teknolojileri altyapısı ile artan kabiliyetleri sayesinde hem Altınay Savunma Teknolojileri hem de geliştirmekte olduğu yeni insansız hava aracı ürün ve platformlarıyla DASAL Havacılık Teknolojileri firmamızla artarak devam edecektir.”

Altınay’dan KAP Açıklaması

Altınay Savunma Teknolojileri, ASELSAN ile yaptığı bu anlaşmayı Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden de duyurdu. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

Şirketimiz Yönetim Kurulu’nun 25.10.2024 tarihli kararıyla;

Şirketimizin büyüme ve genişleme stratejisi doğrultusunda, pazar dinamiklerine uyum sağlamak üzere, bağlı ortaklığımız DASAL Havacılık Teknolojileri A.Ş.’nin ASELSAN Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ait olan ve sermayenin yüzde 49’unu temsil eden paylarının şirketimiz tarafından devralınmasına karar verilmiştir.

25.10.2024 tarihi’nde ASELSAN Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. İle imzalanan pay devir sözleşmesi kapsamında Şirketimizin DASAL Havacılık Teknolojileri A.Ş. sermayesindeki pay oranı %100’e ulaşmıştır.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
İnsanlar Komadan Nasıl Uyanıyorlar? Mucize mi, Bilim mi?
İnsanlar Komadan Nasıl Uyanıyorlar? Mucize mi, Bilim mi?

Belki haftalarca belki yıllarca bazı insanlar çeşitli sebeplerle komaya giriyor. Peki uyananlar nasıl o derin moddan çıkıyor?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu