USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Savcı Sayan'ı şoke eden manzara: Hatay yerle bir olmuş, gerçekten kıyameti yaşamış

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, deprem bölgesine giderek vatandaşlarla bir araya geldi. Sayan “Hatay yerle bir olmuş, gerçekten kıyameti yaşamış. Devlet bütün kamu ve kuruluşlarıyla burada mükemmel bir çalışma yapıyor.' dedi.

Savcı Sayan'ı şoke eden manzara: Hatay yerle bir olmuş, gerçekten kıyameti yaşamış
17-02-2023 10:33
Google News

Japon ÖZETİ| bilim adamı fay hattının uydu görüntülerini paylaştı

GALERİNİN DEVAMI <p>Japon bilim adamı Hidenori Watanabe, Türkiye'yi vuran depremin <a href=neden olduğu hasarın ve sarsıntıya neden olan fay hattının uydu görüntülerini yayınladı.

"><p>Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 10 ilde <a href=yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin yankıları sürerken, Tokyo Üniversitesi Disiplinlerarası Bilgi Çalışmaları Enstitüsü'nden Profesör Hidenori Watanabe'nin yaptığı çalışma sarsıntıların neden olduğu yıkımı gözler önüne serdi.

"><p>Deprem bölgesini uydu görüntüleri ile mercek altına alan Watanabe, verileri <a href=sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyuyla paylaştı.

"><p>Dijital arşivleme ve bilgi teknolojileri konularında uzman olan Watanabe, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinden İslahiye ilçesine uzanan fay hattını görüntülediklerini kaydederken, Şanlıurfa'ya dair görüntüler için ise yardım çadırları, hasarın boyutunu gözler önüne seriyor" ifadelerini kullandı.

"><p>Watanabe, Hatay'daki hasara dair uydu görüntülerini ise, yüksek katlı binaların çoğunun yıkılması büyük hasara neden oldu" notuyla paylaştı.

"><p>Watanabe, geçtiğimiz sene liderlik ettiği ekiple birlikte Rusya işgalinin Ukrayna'da neden olduğu yıkımı gösteren dijital bir harita oluşturarak kamuoyunun dikkatini çekmişti.</p>

Merkez üssü Kahramanmaraş merkezli olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle zor zamanlar geçiren depremzedeler için Türkiye seferber olurken, Ağrı Belediyesi de depremden hemen sonra belediye personellerinden oluşan bir grup insanı kurtarma çalışmalarına katılmaları için bölgeye sevk etti.

Depremin ilk anından itibaren bölgede çalışmalarını sürdüren Başkan Sayan’da deprem bölgesinde depremzedelerle bir araya gelip acılarına ortak oldu.

Hatay’a giden ve yaşanan felaketin büyüklüğünü anlatan Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, “Hatay yerle bir olmuş, gerçekten kıyameti yaşamış. Devlet bütün kamu ve kuruluşlarıyla burada mükemmel bir çalışma yapıyor. Acımız büyük, kayıplarımız çok ama bunun yanında çalışıp enkazları kaldırmakta bizim görevimiz. Hatay’a üçüncü gelişim ve gerçekten Hatay yerle bir olmuş bir şehir. Birilerinin gelip burada devlet yok, çalışmıyor demelerine aldırmadan herkesin sahada olduğunu biliyoruz. Propaganda yapanlara bir şey diyecek halimiz yok çünkü bu ortamda acıdan başka bir şey düşünmüyoruz. Gerçekten acımız büyük, kelimelerle anlatılmaz ama devletin güçlü bir şekilde burada çalıştığı herkes tarafından bilinsin. Acımız dinmese bile yaralarımızı sarmaya başladık ve her gün biraz daha güzel bir şekilde organize olduğumuz apaçık bir şekilde ortadadır. Ben tekrar hepimize geçmiş olsun başımız sağolsun diyorum.” ifadelerine yer verdi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Nike'ın Yeni CEO'sunun Stajyerlikten Yükseldiği Hikâyesi
Nike'ın Yeni CEO'sunun Stajyerlikten Yükseldiği Hikâyesi

Elliott Hill, Nike’ta çalışmaya ilk başladığında sadece bir stajyerdi ve başarı basamaklarını tırmanarak CEO olmaya kadar gelmişti. Bu etkileyici hikâyeye bir göz atalım.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu