USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Satılmış İsmi Nereden Geliyor? - Webtekno

Şimdiki ebeveynler, çocuğuna isim verirken binlerce kez düşünüyor, peki eskiden hiç düşünmeden koyulan isimlere sahip çocukların suçu ne de “Satılmış” gibi garip isim taşımak zorunda kaldılar? “Bir insan, çocuğuna neden Satılmış adını koyabilir!” diye düşünenler

Satılmış İsmi Nereden Geliyor? - Webtekno
17-09-2023 11:12
Google News

Konuyu ÖZETİ| araştırırken Satılmış türevinde birçok isimle de karşılaştık. Özellikle kız versiyonu olan “Satı” da bu isimle aynı anlama sahip. Ancak bu, Anadolu’da pek bilinen bir şey değil; insanlar babaanne, dedelerinin isimlerini aldıkları için koyulan isme de pek takılmamışlar.

Kimse çocuğunun kötü olmasını istemez diye düşünüyoruz elbette, tabii ki istemez istemesine de nereden geldi öyleyse bu Satılar, Satılmışlar?

Anadolu’da çok eskiden doğumlar doğal yollarla gerçekleşiyordu.

anne çocuk

Hastane gibi bir imkanın bulunmadığı bu dönemlerde, elbette hastalıklara hemen müdahale edilemiyordu. Doğal ortamda doğan ortalama her 4-5 bebekten birisi ölüyordu. Art arda çocuk kaybeden aileler, bunun lanetli bir durum olduğunu ve kötü bir güç tarafından yapıldığına inanıyorlarmış. Yani bir tür Şamanizm ritüeli.

Kötü gücün, doğan çocuğu öldüreceğinden doğan inanç, çocuğun başka bir evde büyümesine neden oluyormuş. Başkasının evinde büyütülen çocuğun kötü ruhlardan arındığı ve bu şekilde hayatta kaldığı düşünülürmüş. Bu çocuk, çok sonra anne ve babası tarafından satın alınır, kendisine de “Satılmış, Satılgan, Satı, Satıvaldı, Satındı, Satkın” gibi isimler verilirmiş.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Elon Musk, Mars'a İnsanlı Uçuş İçin Yeni Tarihini Açıkladı
Elon Musk, Mars'a İnsanlı Uçuş İçin Yeni Tarihini Açıkladı

Daha önce insanlı Starship uçuşu için birçok kez planlarını ertelemek zorunda kalan Elon Musk, yeni bir hedef tarihi daha paylaştı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu