USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Gündem

Sandık görevlisi olma başvurusu 2. tur için nereye yapılır? Nasıl seçim görevlisi olunur?

28 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2. turunda sandık görevlisi olma şartları merak ediliyor. 14 Mayıs'ta yapılan seçimlerde sandık görevlisi olarak görev yapan yurttaşlar, seçimin 2. turunda nasıl sandık görevlisi olabileceklerini araştırıyorl

Sandık görevlisi olma başvurusu 2. tur için nereye yapılır? Nasıl seçim görevlisi olunur?
20-05-2023 13:48
Google News
28 ÖZETİ| Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2. turunda sandık görevlisi olma şartları merak ediliyor. 14 Mayıs'ta yapılan seçimlerde sandık görevlisi olarak görev yapan yurttaşlar, seçimin 2. turunda nasıl sandık görevlisi olabileceklerini araştırıyorlar. Peki, İkinci turda sandık görevlisi başvurusu nasıl yapılır? 2. turda sandık görevlisi olmanın şartları nelerdir?Abone ol

28 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2. turunda sandık görevlisi olma şartları merak ediliyor. 14 Mayıs'ta yapılan seçimlerde sandık görevlisi olarak görev yapan yurttaşlar, seçimin 2. turunda nasıl sandık görevlisi olabileceklerini araştırıyorlar. Peki, İkinci turda sandık görevlisi başvurusu nasıl yapılır? 2. turda sandık görevlisi olmanın şartları nelerdir?

YSK 2. tur seçim takvimini açıkladı. 28 Mayıs Pazar günü yapılacak olan ikinci tur seçimleri için geri sayım başladı. 2.tur Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında sandık başında görev almak isteyenler, sandık görevlisi nasıl olunur, başvuru şartları nelerdir gibi soruların yanıtını arıyor. İşte 2023 seçim sandık görevlisi başvuru tarihi ve başvuru şartları...

2. Tur seçimleri ne zaman?

Seçimin 2. turu, YSK'nın daha önce açıkladığı takvime göre 28 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek. YSK'nın 15 Mayıs tarihinde yapmış olduğu resmi açıklamaya göre seçimin 28 Mayıs'ta yapılacağı ilan edildi.

2. Turda sandık görevlisi nasıl olunur?

Seçimlerin 2. turunda sandık görevlisi olmak için yeni başvuru talebi merak konusu oldu. Ancak YSK'dan konu hakkında bir açıklama gelmedi.

Seçimde görev yapan iki çeşit sandık görevlisi bulunmaktadır. Bunlardan birincisi sandık kurulu görevlisidir. Bu görevli kamu çalışanları arasından YSK tarafından belirlenir. Diğeri ise siyasi partilerin belirlediği sandık görevlileridir.

Siyasi partiler, seçime girecekleri bölgedeki sandık görevlilerini belirlemek için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruda bulunurlar. Yüksek Seçim Kurulu tarafından başvuru tarihleri açıklandığında detaylara haberimizde yer vereceğiz.

Sandık görevli başvurusu nereye yapılır?

İlçe seçim kurulları tarafından yayınlanan duyurulara göre seçim Sandık Görevlisi başvuru yapılabilmektedir. Sandık Görevlisi başvuruları genellikle seçimden birkaç ay içinde açılır. İki çeşit sandık görevlisinden ilki, sandık kurulu görevlisidir.  Devlet memuru olanlardan Yükske Seçim Kurulu YSK tarafından belirlenir.

Sandık görevlisi olma şartları

Sandık görevlisi olma şartları için seçim kurullarının son dakika duyuruları takip edilmeli. Sandık görevlisi olma şartları arasında bu şartların yer alması bekleniyor:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

18 yaşını doldurmuş olmak,

Herhangi bir siyasi parti üyeliğine sahip olmamak

Adli sicil kaydı gibi unsurlar yer alabilir.

İdare amirleri, zabıta amir ve memurları, Askeri Ceza Kanunu'nun 3. maddesinde yazılı (sivil memurlar dahil) askeri şahıslar, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri ve adaylar sandık kurullarına seçilemezler.


Editor : Åžerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Nükleer Motorlu Otomobil Ford Nucleon Neden Üretilmedi?
Nükleer Motorlu Otomobil Ford Nucleon Neden Üretilmedi?

Elektrikli araçların giderek çoğaldığı bir dönemde, neden nükleer motorlu araçların olmadığını sorguluyoruz. Aslında bir dönemler, bu projenin üzerine gidilmişti. Hem de Ford tarafından. Peki ya sonra?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
Asgari Ücret En Az Ne Kadar Olmalı?
NAMAZ VAKÄ°TLERÄ°
Gazete ManÅŸetleri
Yol Durumu