USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Samsung Telefonları Etkileyen 3 Güvenlik Açığı...

Google'ın Project Zero ekibi, Samsung'un Exynos işlemcili bazı telefonlarını etkileyen 3 güvenlik açığı olduğunu açıkladı. Bu güvenlik açıkları, cihaz kontrolünü bilgisayar korsanına veriyordu.

Samsung Telefonları Etkileyen 3 Güvenlik Açığı...
11-11-2022 19:13
Google News

ABD ÖZETİ| merkezli teknoloji devi Google'ın sıfır gün güvenlik açıklarını bulmak için çalışan "Project Zero" ekibi, Samsung telefonlarla ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Mühendislerin açıklamasına göre Samsung, geçtiğimiz yıllarda çok ciddi güvenlik açıklarına maruz kalmıştı. 

Project Zero ekibinin yaptığı araştırmaya göre Samsung telefonlarda, 3 önemli güvenlik açığı bulunuyor, bu güvenlik açıkları zincirleme şekilde kullanılıyordu. Bilgisayar korsanları bu açıktan faydalanarak önce telefonların yönetimini ele geçirip, ardından da telefondaki tüm verileri sızdırabiliyor ve hatta kullanıcı adına da işlem yapabiliyorlardı.

Exynos işlemciye sahip 3 popüler model, güvenlik açıklarından etkilendi!

Samsung kritik güvenlik açığı

Hazırlanan rapora baktığımızda, bu güvenlik açıklarının Exynos işlemcilere sahip modellerde sömürülebildiğini görüyoruz. Üstelik Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy A50 ve Samsung Galaxy A51 gibi en popüler Samsung telefonlar, bu güvenlik açığından etkilenmişti


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Albert Einstein'ın 5 Gündelik Alışkanlığı
Albert Einstein'ın 5 Gündelik Alışkanlığı

Almanya doğumlu teorik fizikçi ve bilim insanı olarak bildiğimiz Albert Einstein, çeşitli çalışmaları ve buluşlarıyla hafızalara kazınmıştır. Ancak onun da hepimiz gibi bazı gündelik alışkanlıkları vardır.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu