USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Samsung, 9 dakikada şarj olan elektrikli araba bataryası geliştiriyor!

Samsung'un yeni bataryası, elektrikli arabaların en büyük sıkıntısı olan uzun şarj sürelerini ortadan kaldırabilir. İşte detaylar!

Samsung, 9 dakikada şarj olan elektrikli araba bataryası geliştiriyor!
30-07-2024 14:48
Google News

Elektrikli ÖZETİ| arabalar her geçen gün daha popüler hale geliyor ve farklı tiplerde birçok model piyasaya sunuluyor. Şarj altyapısının da gelişmesiyle birlikte, uzun yolculuklar artık çok daha kolay hale geldi. Ancak, elektrikli arabaların en büyük sıkıntılarından biri hala şarj süreleri. Samsung'un yeni bataryası, bu sorunu çözmek için önemli bir adım atıyor.

2027’de piyasaya sürülecek Samsung yeni bataryası ne sunuyor?

Samsung SDI şirketinin batarya bölümü, bu konuda önemli bir çözüm geliştirdi. Yeni bir katı hal bataryası oluşturan Samsung, bu bataryanın tek bir şarjla 965 km menzil sağlayabileceğini açıkladı. Daha da etkileyici olan ise, bu bataryanın sadece dokuz dakikada tamamen şarj olabilmesi. Bu, elektrikli araçların en büyük sorunlarından biri olan uzun şarj sürelerini büyük ölçüde azaltıyor.

Bu yeni batarya teknolojisi, son altı aydır birçok otomobil üreticisi ile test ediliyor. Samsung, iş birliği yaptığı otomobil üreticilerini açıklamasa da Hyundai ve General Motors gibi büyük isimlerle çalıştığına inanılıyor. Ayrıca, Samsung SDI, bu yeni katı hal bataryasının 20 yıla kadar ömrü olduğunu belirtiyor, bu da elektrikli araçların kullanım ömrünü önemli ölçüde uzatıyor.

Samsung, yeni katı hal bataryalarının kullanıldığı ilk elektrikli araçların 2027 yılına kadar piyasaya sürüleceğini belirtiyor. Ancak, bu bataryaların maliyeti oldukça yüksek olduğundan, başlangıçta sadece “süper premium” elektrikli arabalarda kullanılacağı belirtiliyor. Bu, başlangıçta bu teknolojinin geniş kitlelere ulaşmasının zaman alabileceğini gösteriyor.

Saf elektrikli Range Rover Sport görüntülendi!

Saf elektrikli Range Rover Sport görüntülendi!

Land Rover Range Rover Sport saf elektrikli modelinin görüntüleri sızdırıldı! İşte tasarımı, menzili ve özellikleri...

Şirketin yeni batarya teknolojisi, elektrikli araçların geleceği için önemli bir adım olarak görülüyor. Uzun şarj süreleri, elektrikli araçların daha geniş kitleler tarafından benimsenmesinin önündeki en büyük engellerden biri. Samsung'un bu yeniliği, elektrikli araçların daha pratik ve kullanışlı hale gelmesine yardımcı olabilir. Bu da elektrikli araç pazarının daha hızlı büyümesine katkı sağlayabilir.

Read this news article in Englishelektrikli arabaElektrikli araba bataryasısamsung
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Huawei'nin Üçe Katlanabilen Telefonu Ön Siparişe Açıldı
Huawei'nin Üçe Katlanabilen Telefonu Ön Siparişe Açıldı

Huawei'nin merakla beklenen üçe katlanabilen akıllı telefonu Huawei Mate XT ön siparişe açıldı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu