USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Salim Güran'ın eşi: Her şeyi anlat dedim beni dinlemedi

Narin cinayetinde sır perdesi aralanıyor. Tutuklu amca Salim Güran'ın eşi Melek Güran, 'Eşimden şüpheleniyorum. Cezaevine gidip konuşması için ikna etmeye çalıştım' dedi.

Salim Güran'ın eşi: Her şeyi anlat dedim beni dinlemedi
14-09-2024 13:53
Google News

Narin ÖZETİ| Güran cinayetinde kim neden tutuklu! Son durum ne?

GALERİNİN DEVAMI <p>Diyarbakır'da 19 <a href=gün kaybolmasının ardından cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetine ilişkin adli süreç devam ediyor.

"><p>Bir derede çuval içerisinde ve üzerine taş konulmuş <a href=halde cansız bedeni bulunan Narin'i kimin öldürdüğü de araştırılıyor.

Bu kapsamda anne de dahil olmak üzere 9 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilirken, 3 kişi adli kontrol şartıyla, 10 kişi ise serbest bırakılmıştı.

"><p>Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve dün jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye getirilerek nöbetçi sulh <a href=ceza hakimliğine sevk edilen zanlılardan, Narin Güran'ın annesi Yüksel (44), ağabeyi Enes (18), amcası Fuat Güran (41), kuzenleri Muhammet Kaya (23) ve Birsen Güran (19), yengesi Maşallah Güran (46), halasının eşi Mehmet Şevket Kaya ve tutuklu amcası Salim Güran'ın işçisi olduğu öğrenilen Mehmet Selim Atasoy (40) tutuklandı.

"><p>Şüphelilerden, Narin'in amcası Kurtuluş ve Ömer Faruk Güran ile kuzeni Melike Güran ve Salim Güran'ın işçisi olduğu öğrenilen R.A. (15), serbest bırakıldı.</p><p>Soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 10'a yükselirken şahısların tutuklama gerekçeleri de dikkat çekti.</p><p> </p><p><span data-style=TUTUKLAMA GEREKÇELERİ

"><p>Anne Yüksel Güran:</p><p>Kasten öldürmeye iştirak</p><p> </p><p>Ağabey Enes Güran:</p><p>Kasten öldürmeye iştirak</p><p> </p><p>Kuzen Muhammet Kaya: Suçluyu kayırma ve suç delillerini yok etmek</p><p><br />Kuzen Birsen Güran: Suçluyu kayırma ve suç delillerini yok etmek</p><p><br />Yenge Maşallah Güran: Suçluyu kayırma ve suç delillerini yok etmek</p><p><br />Enişte Şevket Kaya: Suçluyu kayırma ve suç delillerini yok etmek</p><p>Amcasının işçisi Selim Atasoy: Suçluyu kayırma ve suç delillerini yok etmek</p><p> </p><p> </p><p>Amca Salim Güran: Kasten öldürme</p><p><br />İtirafçı Nevzat Bahtiyar: Kasten öldürmeye iştirak</p><p><span data-style=SERBEST KALANLAR

Baba Arif Güran: Serbest


Amca Kurtuluş Güran: Adli kontrol


Kuzen Melike Güran: Adli kontrol


Amcanın işçisi Ramazan A.: Adli kontrol

"><p>Soruşturmanın ardından serbest bırakılan baba Arif Güran basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Jandarmaya <a href=verdiği ilk ifadesi neyse son ifadesinin de olduğunu dile getiren baba Güran, "Temennim kızımın sağ bulunmasıydı. Bu soruşturmayla ilgili zaten bir gizlilik kararı var. Allah'ın izniyle kim olursa olsun devlet çıkaracak. Kim yakalanmışsa kim suçluysa devlet bunları çıkaracak. İlk ifadem de son ifadem de aynı. İlk ifadem de son ifadem de aynı ifadedir" ifadelerini kullandı.

"><p>Cesedi <a href=taşıyan Nevzat Bahtiyar ifadesinde Narin'in amcası Salim Güran'ın kendisine Narin'in evlerinin yanında bulunan ahırın önünden seslendiği anlatması tüm dikkatleri ahıra çevirdi. Zanlı Bahtiyar, amca Salim Güran'ın köyde yasak aşk ilişkisi yaşadığı 2 kadından biriyle ahır bölgesinde uygunsuz ilişki yaşamış olabileceğini, bu sırada da kuran kursundan dönen Narin Güran'ın patika olan yolu kullanıp evine gitmesi üzerine direkt söz konusu ahırda bir şeyler görmüş olabileceğini düşündüğünü anlattı. Bu ifadenin ardından "Narin ahırda ne gördü?" sorusunu gündeme getirdi. Nevzat Bahtiyar'ın ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcıları tarafından yer gösterme işlemi yaptırılarak bu ahıra getirildiği öğrenildi.

"><p>Anne ve ağabeyin ifadelerindeki çelişkiler dikkat çekerken, <a href=soruşturma dosyasına Salim Güran’ın yanında çalışan işçisi Ramazan Atasoy’a “Ramazan kız öldü mü yaşıyor mu?” dediği ses kaydı girdi.

"><p> Narin’in annesi Yüksel Güran, savcılıktaki ifadesinde “Narin seni ve amcayı gördüğü için mi öldürdünüz?” sorusuna, “Hayır, öyle bir şey kesinlikle yok” yanıtını verdi. İfadesinin başlarında, Narin’i kimin öldürdüğü konusunda bir fikri <a href=olmadığını söyleyen anne Güran’ın, sonlara doğru “Salim kızıma niye zarar verdi bilmiyorum” demesi kendi ifadesiyle çelişmesine neden oldu.

">

Dün tekrar gözaltına alınan Melek Güran ifadesinde eşini suçladı. 

Sabah gazetesinde yer alan habere göre Güran, "Kızım ve kayınbiraderimle beraber eşimi cezaevinde ziyarete gittim. Bildiklerini anlatmasını istedim. Salim ile Nevzat hep birlikte gezerdi. Narin'in DNA'sının bulunduğu araç gün boyunca Salim'deydi. Bu nedenle eşimden şüpheleniyorum" dedi. 

DEVLET MUTLAKA ORTAYA ÇIKARACAK 

Narin'in babası Arif Güran ise serbest bırakıldıktan sonra açıklama yaptı. Güran, "Kızımın bir mezarı varsa devletin çabasıyladır. Allah'ın izniyle kim yaptıysa devlet bulacak. Kanını yerde bırakmayacak. Kızımın acısını yaşayamıyorum. Çekirdek bir aileydik. Nevzat Bahtiyar'ın çirkin yüzünü göremedim" ifadelerini kullandı. 

BAZ İSTASYONU KAYITLARI AMCAYI YALANLADI 

HTS kayıtları, tutuklu amca Salim Güran ile "Narin'i öldürüp, cesedini bana verdi" diyen itirafçı Nevzat Bahtiyar'ın olay günü 15.21 ile 15.46 arasında birlikte olduğunu ortaya koydu. Ancak dün adliyeye getirilerek yeniden sorguya alınan amca, Bahtiyar ile saat 20.00'ye kadar görüşmediğini savundu. 

 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Stellantis CEO'su: Otomobil Sektörü Hayatta Kalma Moduna Geçti
Stellantis CEO'su: Otomobil Sektörü Hayatta Kalma Moduna Geçti

Stellantis CEO'su, otomotiv sektöründeki şirketler için işlerin pek iyi gitmediğini ve "hayatta kalma" moduna geçildiğini ifade etti. Bunun arkasında birçok neden var.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray515+13
2Fenerbahçe513+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK43-3
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu