USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Saldırılar sonrası Hamaney'den ilk açıklama: Sebebi ABD ve Avrupa

İran dini lideri Ali Hamaney, İran'ın İsrail'e düzenlediği füze saldırısı sonrası ilk açıklamasında, bölgedeki çatışmaların sebebinin ABD ve bazı Avrupa ülkeleri olduğunu belirtti.

Saldırılar sonrası Hamaney'den ilk açıklama: Sebebi ABD ve Avrupa
02-10-2024 13:37
Google News
İran ÖZETİ| dini lideri Ali Hamaney, İran'ın İsrail'e düzenlediği füze saldırısı sonrası ilk açıklamasında, bölgedeki çatışmaların sebebinin ABD ve bazı Avrupa ülkeleri olduğunu belirtti.Abone ol

İran’ın dini lideri Ali Hamaney, İran’ın İsrail’e düzenlediği füze saldırısı sonrasında yaptığı açıklamada, bölgede yaşanan çatışmaların temel sorumlusu olarak ABD ve bazı Avrupa ülkelerini gösterdi.

İran balistik füze saldırılarının bilançosunu açıkladı: ‘İsrail F-35’lerini yerle bir ettik’

Hamaney, bu ülkelerin bölgedeki istikrarsızlığın ve savaşların ana kaynağı olduğunu belirterek, “Bölgemizdeki çatışmalara ve savaşlara, endişelere ve düşmanlıklara neden olan sorunun temeli, Amerika ve bazı Avrupa ülkeleridir. Eğer bu ülkeler bölgeden çekilir ve zararlarını azaltırlarsa, şüphesiz bu çatışmalar tamamen ortadan kalkacaktır” dedi. Hamaney, Ortadoğu’daki ülkelerin kendi yönetimlerini ve bölgelerini barış ve refah içinde idare edebilecek kapasiteye sahip olduklarını vurguladı.

İran’ın bir önceki gün İsrail’e yönelik başlattığı füze saldırısının ardından, Hamaney’in açıklamaları dikkat çekti. İran, İsrail’e 180 balistik füze fırlatarak kapsamlı bir misilleme gerçekleştirmişti. İran yönetimi bu saldırıyı, İsrail’in bölgedeki ihlallerine ve İran’ın egemenliğine yönelik tehditlerine karşı meşru müdafaa olarak nitelendirdi.

Hamaney'in yaptığı açıklamada, Ortadoğu’daki çatışmaların dış güçler tarafından körüklendiğini ve bu ülkelerin bölgeyi kasıtlı olarak istikrarsızlaştırdığını öne sürdü. “Bu bölge, dış müdahalelerden arındırıldığında, halklar barış, sağlık ve refah içinde bir arada yaşayabilir” diyen Hamaney, ABD ve Batılı ülkelerin bölge üzerindeki etkisinin son bulması gerektiğini savundu.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Çin'de Gökkuşağı Oluşturan Bu Kamyonların Asıl Amacı Ne?
Çin'de Gökkuşağı Oluşturan Bu Kamyonların Asıl Amacı Ne?

Sosyal medyada yayılan Çin’deki bu kamyonlar arkasında bıraktığı gökkuşağı ile büyüleyici sahneler yaratıyor. Peki arkasındaki asıl amaç ne?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu