USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sahnede dayanışma!

Bugün perdeler dayanışma ile açılıyor. Ödenekli tiyatrolarda kadro sorunu hâlâ çözüm beklerken özel tiyatrolar da sisteme direnmeye devam ediyor. Pandemide büyük zorluklar yaşayan özel tiyatrolar ve sanatçılar, her türlü afette, felakette ve ekonomik zorlukta kapanma gerçeğiyl

Sahnede dayanışma!
27-03-2023 04:32
Google News

Bir ÖZETİ| açıklama yayımlayan Tiyatro Kooperatifi, bugün sisteme yönelik taleplerini yineliyor!

Açıklamada, “Tiyatrolar ticarethane, tiyatro sanatını icra edenler de tacir değildir. Mevcut mevzuatta özel tiyatroların faaliyetlerine özgü bir tanım yapılması gerekmektedir” ifadeleri yer alıyor.

Ayrıca ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının özellikle kriz anlarında üzerlerine düşen görevleri yerine getirmesini bekleyen Tiyatro Kooperatifi, pandemi döneminde karşı karşıya kalınan büyük zorlukların bir benzerinin bugün de yaşandığının altını çiziyor.

Özel tiyatroların sürdürülebilirlik sorununu konuştuğumuz son 27 Mart olmasını bekleyen Tiyatro Kooperatifi’nin temel talepleri şöyle:

Özel tiyatroların üstündeki ağır vergi yükü kaldırılmalı.Özel sektörün tiyatro alanını desteklemesi teşvik edilmeli.Özel tiyatroların bağış alabilmesinin önü açılmalı.Özel tiyatrolara yapılan çok sınırlı destek genişletilmeli.Özel tiyatrolara SGK teşviki verilmeli.Belediyecilik mevzuatında kültür sanat alanıyla ilgili gerekli düzenlemeler yapılmalı.
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Mercedes-Benz'in Efsane Tasarımcısı Hayatını Kaybetti
Mercedes-Benz'in Efsane Tasarımcısı Hayatını Kaybetti

Mercedes-Benz'in en ikonik araçlarının tasarımını üstlenen efsane tasarımcı Bruno Sacco, hayata gözlerini yumdu.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu