USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Sağlıklı Olmak İçin Günde Kaç Kez Tuvalete Çıkmamız Gerekiyor?

Bilim insanları, büyük tuvalete çıkma sıklığının insanların sağlığını ne kadar etkilediğine dair bir çalışma gerçekleştirdi. Bulgular, sağlıklı bir yaşam için günde kaç kez tuvaletimizi yapmamız gerektiğini gözler önüne serdi.

Sağlıklı Olmak İçin Günde Kaç Kez Tuvalete Çıkmamız Gerekiyor?
17-07-2024 16:03
Google News

Her ÖZETİ| insanın tuvalete çıkma sıklığı farklı oluyor. Bazıları günde iki üç kez çıkarken bazılarının ise günlerce çıkamadığı olabiliyor. Yeni bir araştırma da bu durumun sağlığımız ile olan ilginç ilişkisini gözler önüne serdi.

Cell Reports Medicine üzerinden geçtiğimiz gün yayımlanan çalışma, bağırsak hareketliliğindeki sıklığın uzun vadeli sağlığımızı önemli ölçüde etkilediğini ortaya koydu.

Günde 1-2 kez tuvalete gitmek en sağlıklısı

Araştırmacılar, insan sağılığı konusundaki en iyi sonuçların günde bir veya iki kez büyük tuvaletini yapma ile elde edildiğini keşfetti. Daha az ve daha fazla tuvalete çıkanların ise daha fazla risk taşıdığı görüldü.

Yazarlardan Sean Gibbons, verdiği demeçte doktorların genellikle düzensiz tuvalete çıkmayı pek önemsemediğini vurguladı ve şu ifadeleri kullandı: “Bu çalışmanın klinisyenlerin bağırsak hareketliliğinin sıklığı konusundaki potansiyel riskleri anlamalarında yardımcı olmasını umuyorum.”

Gibbons ve ekibi, çalışmada herhangi bir hastalık belirtisi olmayan 1400’den fazla yetişkin gönüllüden kan kimyası, bağırsak mikobiyomu, yaşam tarzı ve daha fazla konuda veri topladı. Katılımcılar; kabızlık (haftada 1 veya 2 kez), düşük-normal (haftada 3 ila 6 kez), yüksek-normal (günde 3 kez) ve ishal olmak üzere dörde ayrıldılar.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
TECNO ve MediaTek, Ortak Yapay Zekâ Laboratuvarı Kurdu
TECNO ve MediaTek, Ortak Yapay Zekâ Laboratuvarı Kurdu

TECNO, MediaTek ile birlikte Çin'de ortak yapay zekâ laboratuvarlarını hayata geçirdi.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu