USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sağlık Bakanlığından e-nabız iddialarına yalanlama

Sağlık Bakanlığı, Türkiye’nin e-nabız sağlık verilerini 100 milyon dolara Katar’a satıldığı iddialarını yalanladı.

Sağlık Bakanlığından e-nabız iddialarına yalanlama
11-10-2024 18:13
Google News

Sosyal ÖZETİ| medyada Türkiye'de milyonlarca vatandaşın sağlık verilerinin yer aldığı ve büyük ilgi gören e-Nabız uygulaması ile ilgili iddialar ortaya atıldı. Söz konusu haberlerde vatandaşların verilerinin Katar'a satıldığı ileri sürüldü.

CÜNEYT ÖZDEMİR'İN PAYLAŞIMI

Gazeteci Cüneyt Özdemir X hesabından yaptığı paylaşımda mesnetsiz iddiaları 'doğru' gibi lanse etti.

Özdemir paylaşımında "Türkiye’nin [Güncel] nabız sağlık verilerini 100 milyon dolara Katar’a satmışlar… Bu kadar ucuza gitmeyeydik iyiydi!" ifadelerine yer verdi.

BAKANLIK YALANLADI

Özdemir'in iddialarıyla ilgili Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama geldi

Bakanlıktan yapılan basın duyurusunda söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilerek "e-Nabız sistemi hiçbir ülkeye satılmadığı gibi Sağlık Bakanlığı'ndan izin almadan hiçbir ülkeye satılamaz ve Bakanlığımızdan izinsiz kullanılamaz. Vatandaşlarımızın kişisel sağlık verileri, başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili mevzuat uyarınca en yüksek idari ve teknik tedbirler alınarak korunmaktadır." denildi.

Açıklama şu şekilde:

Bazı basın yayın organlarında yayımlanan e-Nabız'ın Katar'a satıldığını iddia eden haberler hakkında;

Ülkemize özgü olarak geliştirilmiş e-Nabız Kişisel Sağlık Kaydı Sistemi'nin Katar'a satıldığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

e-Nabız Kişisel Sağlık Kaydı Sistemi, Bakanlığımızın amaç ve hedefleri doğrultusunda tasarlanarak geliştirilmiş ve tüm unsurları ile Sağlık Bakanlığı'na aittir. e-Nabız'ın bugünkü aktif kullanıcı sayısı 70 milyonu bulmuş, 39 farklı merkezi sistemle entegre 30 binden fazla sağlık tesisi ile güvenli ortamda haberleşen devasa bilgi sistemleri bütünü haline gelmiştir. Bu başarının ardında, binlerce sağlık tesisindeki yüz binlerce sağlık çalışanımız ve e-Nabız uygulamasını hızla benimseyen vatandaşlarımız bulunmaktadır. e-Nabız sistemi hiçbir ülkeye satılmadığı gibi Sağlık Bakanlığı'ndan izin almadan hiçbir ülkeye satılamaz ve Bakanlığımızdan izinsiz kullanılamaz. e-Nabız ve benzeri milli projeler ülkemizi sağlık bilişimi alanında dünya ölçeğinde gipta ile izlenen bir noktaya getirmiştir. Sağlık bilişimi alanında oluşmuş bu başarılı atmosfer, çok sayıda Türk şirketinin Türkiye'de edindikleri kıymetli tecrübeleri kullanarak yurt dışında sağlık bilişimi alanında hizmet sunmasına da katkı vermektedir.

Hiçbir surette vatandaşlarımızın kişisel sağlık verilerinin satılması ya da üçüncü kişilere açılması mümkün değildir. Vatandaşlarımızın kişisel sağlık verileri, başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili mevzuat uyarınca en yüksek idari ve teknik tedbirler alınarak korunmaktadır.

e-Nabız, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin medar-ı iftiharıdır. Tümüyle yerli kaynaklarla ve Bakanlığımızca geliştirilmiştir. Bu sistemi ve fikri mülkiyet haklarını gasp etmeye yönelik her türlü girişimin karşısında olduğumuzu ve bağımsız mahkemeler önünde Bakanlığımızın haklarını sonuna kadar savunduğumuzu kamuoyuna saygıyla bildiririz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Köpeklerin Çoğunun Gözü Neden Kahverengi? Bizim Yüzümüzden!
Köpeklerin Çoğunun Gözü Neden Kahverengi? Bizim Yüzümüzden!

Gözünüzde bir köpek canlandırın. Gözleri muhtemelen kahverengidir. Peki neden açık renkli göze sahip bir köpek bu kadar istisna? Aslında bizim sayemizde!

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu