USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Rusya'nın sosyal medya uygulaması App Store'dan kaldırıldı

Bütün dünyanın farklı alanlarda ambargo uyguladığı Rusya'ya şimdi de Apple'dan kaldırma kararı geldi. Rusya'nın popüler uygulaması App Store'dan kaldırıldı.

Rusya'nın sosyal medya uygulaması App Store'dan kaldırıldı
28-09-2022 17:34
Google News

Rusya'nın ÖZETİ| Ukrayna'ya saldırmasıyla 24 Şubat'ta başlayan savaş hala devam ederken Apple'dan bir adım geldi. Rusya'nın popüler sosyal medya uygulaması VKontakte(VK) App Store'dan kaldırdı. Facebook benzeri bir uygulama olan VKontakte, özellikle Rusya'da oldukça popüler.

SOSYAL MEDYA UYGULAMASI KALDIRILDI

Rusya, Ukrayna'ya açtığı savaş sebebiyle tüm dünyada farklı alanlarda ambargo ile karşılaşıyor. Apple da bu ambargolardan birini App Store üzerinden uygulamaya başladı.

Hatırlatmak gerekirse Apple savaşın ilk günlerinde Rusya'dan çıktığını açıklamıştı. Öte yandan kararının arkasında duran Apple şimdi de VKontakte başta olmak üzere Mail.ru, VK Music ve Youla gibi uygulamaları da uygulama mağazasından kaldırdı.

Konu hakkında VK Company tarafından da açıklama geldi. Apple'ın VK uygulamalarını engellediğini bu sebeple App Store üzerinden artık indirilemez oldukları aktarıldı. Bir diğer yandan halihazırda uygulamanın yüklü olduğu cihazlarda uygulamalar halen kullanılabiliyor.

www.idrak34.com
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
OpenAI Yeni
OpenAI Yeni "Canvas" Arayüzünü Kodlama Projeleri İçin Tanıttı

OpenAI, kullanıcıların kodlama projelerinde daha verimli çalışmasını sağlamak için yeni "Canvas" arayüzünü duyurdu.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu