USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Rusya'dan tahıl anlaşması çıkışı: Düzenlemeler yapılması gerekiyor

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, Rusya'nın tahıl anlaşmasında engellerle karşılaştığını, anlaşmanın şartlarında düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi.

Rusya'dan tahıl anlaşması çıkışı: Düzenlemeler yapılması gerekiyor
12-12-2022 12:23
Google News

Rusya ÖZETİ| Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, İstanbul'da Rusya ve Türkiye arasında gerçekleştirilen siyasi istişarelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Sergey Verşinin, en yoksul ülkelere gıda ve tahıl tedarik edilebilmesi için tahıl anlaşmasının şartlarında "düzenlemeler yapılması" gerektiğini söyledi.

Verşinin "Bu arada, şu ana kadar Ukrayna'dan gelen ana tahıl tedarikinin en yoksul ülkelere gitmediğini hatırlatmak için bir fırsat. Öncelikle oldukça gelişmiş ve varlıklı ülkelere gidiyorlar. Bu da her şeyin nasıl başladığını hatırlamamızı sağlıyor. Sonuçta, dörtlü anlaşma öncelikle Asya, Afrika ve Latin Amerika'daki en yoksul ülkeler için gıda güvenliğinin sağlanması sloganı altında yapıldı" dedi.

Tahıl anlaşmasının uygulanmakta olduğunu belirten Verşinin, ancak Rusya'nın uygulamada "hala engellerle karşılaştığını" dile getirdi.

Verşinin, "Bildiğiniz üzere, bu anlaşma 120 günlük bir süre için daha uzatıldı. Tek paketin bir parçası olarak, Rusya ile BM sekretaryası arasındaki mutabakat paketinin ikinci kısmında ilerleme kaydedilmesinin kesinlikle gerekli olduğuna inanıyoruz. Rusya'dan tarım ürünleri ve gübrelerin engelsiz girişini sağlamaktı. Şu ana kadar somut, kayda değer bir sonuç alamadık" dedi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Opera'ya Yapay Zekâ Destekli Yeni Bir Özellik Geliyor
Opera'ya Yapay Zekâ Destekli Yeni Bir Özellik Geliyor

Opera'nın yapay zekâ aracı Aria, yakında komutlar ile tarayıcınız ve sekmeleriniz üzerinde işlemler yapabilecek.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu