USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Rusya'dan biyolojik laboratuvar çıkışı: Batılı ülkeler sabote etti

Rus Silahlı Kuvvetleri Radyasyon, Kimyasal ve Biyolojik Savunma Kuvvetleri Başkanı, Batılı ülkelerin, biyolojik laboratuvarlara yönelik uluslararası bir soruşturmaya ilişkin karar tasarısının oylanmasının sabote edildiğini ifade etti.

Rusya'dan biyolojik laboratuvar çıkışı: Batılı ülkeler sabote etti
26-11-2022 19:39
Google News

Rus ÖZETİ| Silahlı Kuvvetleri Radyasyon, Kimyasal ve Biyolojik Savunma Kuvvetleri Başkanı Igor Kirillov, biyolojik silahlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Igor Kirillov, Batılı ülkelerin, BM Güvenlik Konseyi'nde biyolojik laboratuvarlara yönelik uluslararası bir soruşturmaya ilişkin karar tasarısının oylanmasını sabote ettiğini söyledi.

Kirillov, "ABD'nin Ukrayna'daki biyoloji laboratuvarlarındaki askeri ve biyolojik faaliyetleri en yakın müttefikleri arasında bile soru işaretlerine neden olurken, Batılı ülkeler BM Güvenlik Konseyi'nde biyoloji laboratuvarlarının faaliyetlerinin uluslararası düzeyde soruşturulmasına ilişkin bir kararın oylanmasını sabote etti" dedi.

Ekim ayında Rusya'nın, Biyolojik ve Toksin Silahlar Sözleşmesi'nin Ukrayna ve ABD tarafından "ihlal edilmesini" BM Güvenlik Konseyine taşındığını hatırlatan Kirillov, "ABD, Fransa ve İngiltere belgeye karşı aleyhte oy kullanırken, Rusya ve Çin karar lehinde oy kullandı. Aralarında Hindistan, Meksika ve NATO üyesi Norveç'in de bulunduğu geri kalan ülkeler ise çekimser oy kullandı" diye konuştu.



Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Duty Free'ler Nasıl Çalışıyor?
Duty Free'ler Nasıl Çalışıyor?

Seyahat etmeyi seviyorsanız alışveriş yapmayı da bir o kadar seviyor olmalısınız. Özellikle havaalanlarında bulunan “duty free” bunun için biçilmiş bir kaftan!

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu