USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Rus bayrağı indi, Ukrayna tuzak olarak gördü

Rusya'nın işgal ettiği Herson bölgesindeki bölgesel yönetim binasından Rusya bayrağının kaldırıldığı belirtildi. Ukrayna, bunun biraz tuzak olabileceğini düşündü.

Rus bayrağı indi, Ukrayna tuzak olarak gördü
04-11-2022 13:08
Google News

Ukrayna'nın ÖZETİ| Rus işgali altındaki Herson bölgesindeki yerel yönetim binasından Rusya bayrağı indirildi. Ukrayna yönetimi bu durumu, Rusya tarafından hazırlanmış bir tuzak olarak gördü.

Rusya tarafından atanan yetkililer geçtiğimiz haftalarda on binlerce sivili, kentin içerisindeki ve çevresindeki bölgelerden tahliye etti.

Rusya, bölgeden çekilme planları olduğu iddiasını reddetti ancak en az 70 bin kişi Dinyeper nehrini geçerek kentten ayrıldı.

Herson'dan gelen bir iddiaya göre, Rusya Herson kentindeki askeri birliklerini de geri çekti.

Kremlin'e yakınlığıyla tanınan savaş muhabiri Aleksandır Kots, Telegram üzerinden yaptığı paylaşımda, "Eski Herson yönetim binasının önüne gittim. Rusya bayrağı bulunmadığını doğruluyorum" yazdı.

'TUZAK OLABİLİR'

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensk, bir İtalyan gazetesine verdiği demeçte bu hareketin bir hile olduğunu söyledi.

Zelenski, "En iyi eğitimli birlikleri yerlerinde duruyor. Kimse ayrılmadı. Bunu görüyoruz ve onlara inanmıyoruz" dedi.

Oleşki Belediye Başkanı Yevhen Rişçuk, konuyla ilişkili olarak "İşgalciler açıkça bir şeylerin peşinde!" paylaşımında bulundu.

Savaş Araştırmaları Enstitüsü'nde Rusya analisti Kateryna Stepanenko, "Bir bayrağın indirilmesi Rusların şu anda şehirden çekildiğinin göstergesi değil" dedi.

Stapanenko, "Bazı kargaşa ve hareketlilikler olsa da bunlar belirleyici değil. Ruslar şu anda Kherson şehrini tamamen terk etmiş gibi görünmüyor" diye ekledi.

Herson, Rusya'nın şu ana kadar 24 Şubat'ta başlayan işgalinde ele geçirebildiği tek bölgesel başkentti.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Vergi Kaçırmak İçin İnşa Edilen Alberobello Kasabası
Vergi Kaçırmak İçin İnşa Edilen Alberobello Kasabası

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girebilecek kadar eşsiz şirin bir kasaba olan Alberobello oldukça şaşırtıcı bir öyküye sahip. Bu içerikte, vergi kaçırmak amacıyla inşa edilmiş bu kasabanın ilginç öyküsünü anlatıyoruz.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu