USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Rus basını: 'Türkiye'deki fiyatlar Rus tatilcilerin bütçesini aşıyor

Rus gazete Kommersant, Rus tatilcilerin gözde noktası Alanya ve Antalya'daki otellerin aşırı pahalılaşmasına dikkat çekti. Gazete, Rusya’dan 6 milyon turist bekleyen Türkiye’nin artan fiyatlar nedeniyle bu hedefi tutturamayacağını savundu.

Rus basını: 'Türkiye'deki fiyatlar Rus tatilcilerin bütçesini aşıyor
28-04-2023 16:57
Google News

Kommersant ÖZETİ| gazetesi, Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyonun Rus tur şirketlerini de etkilediğini "Lüks bir otelde iki hafta yaklaşık 900 bin rubleye (Yaklaşık 217 bin TL) mal olacak" sözleriyle aktardı.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) İcra Direktörü Maya Lomidze, fiyatların Şubat ve Mart aylarında 2022 yılına göre yüzde 20 daha fazla oldğunu belirtti ve yaza kadar bu fiyatların yüzde 20-30 oranında da artacağı tahmininde bulundu.

Gazete, Antalya ve Alanya'da Rusların aşık olduğu otellerin fiyatının 2 ila 4 katı yükseldiğini belirtirken 6 milyon Rus turist bekleyen Türkiye'nin tahminlerinin bu şartlar da karşılanamayacağına dikkat çekti.

Pegas Touristik’in CEO’su Anna Podgornaya da “Türkiye Rusya’yı kaybetmeye niyetli değil. Bu yıl için Rus turist akışı tahminlerin 6-7 milyon civarında ve talep düşerse Türk otelleri buna fiyatları indirerek hızla yanıt verecektir” dedi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Razer, Titreşimli Oyuncu Ekipmanları İçin Haptiklere Yöneldi
Razer, Titreşimli Oyuncu Ekipmanları İçin Haptiklere Yöneldi

Razer, oyuncu koltuklarına takılarak kullanılabilecek titreşimli minder Frejya'yı ve Kraken V4 Pro kulaklığı piyasaya sürdü.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu