USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Rotayı Türkiye'ye çevirdiler: KIZILELMA ve KAAN'a hayran kaldılar!

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Halid bin Selman Al-Suud ve beraberindeki heyet, TUSAŞ ve BAYKAR’ı ziyaret ederek projeler hakkında bilgi aldı.

Rotayı Türkiye'ye çevirdiler: KIZILELMA ve KAAN'a hayran kaldılar!
04-07-2024 10:08
Google News

Türkiye ÖZETİ| ile Suudi Arabistan arasındaki savunma sanayii iş birliği, son dönemde artarak devam ediyor. Son olarak BAYKAR, Suudi Arabistan’a 3 milyar doların üzerinde bir tutarda Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı ihracatı gerçekleştirerek Türkiye’nin bu alandaki ihracat rekorunu tazelemişti.

Suudi Bakan ve heyet, Türkiye ziyaretleri kapsamında BAYKAR ve TUSAŞ’ı ziyaret etti. TUSAŞ’ta KAAN savaş uçağı hakkında bilgi alan heyet, BAYKAR’da ise KIZILELMA İnsansız Savaş Uçağı ve KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi başta olmak üzere çeşitli ürünleri inceledi.

Heyete; Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Bilal Durdalı, Savunma Sanayii Başkan Yardımcıları, BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci ve diğer yetkililer eşlik etti.

Görüşmeler kapsamında, Suudi Arabistan’ın ihtiyacı olan savunma sanayii teçhizatlarının tedariki ile olası teknoloji transferi alanlarının ele alınması bekleniyor. Suudi Arabistan, son dönemde savunma sanayiinin tedarik kısmına ilaveten geliştirme tarafına da önemli derecede yatırım yapıyor. Krallık, ‘Saudi Vision 2030’ kapsamında 2023 yılına kadar savunma sanayii alanında önemli bir yetkinliğe ulaşmayı hedefliyor.

BAYKAR gibi ana yüklenici şirketlerin açtığı ihracat kapıları, Roketsan ve ASELSAN için de kritik öneme sahip. Suudi Arabistan’a yönelik 3 milyar dolardan fazla bedele sahip AKINCI TİHA ihracatı sayesinde Roketsan ile ASELSAN da pakete dahil ve hariç çeşitli ürünleri ihraç edecek.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
BMW'nin fütüristik elektrikli otomobili sosyal medyayı karıştırdı!
BMW'nin fütüristik elektrikli otomobili sosyal medyayı karıştırdı!

BMW, elektrikli coupe modeli üzerinde çalışıyor. Şirketin tesislerinde görülen yeni araç, tasarımıyla merak uyandırdı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu