USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Rolex Neden Futbol Takımlarına Sponsor Olmaz?

Lüks saat markaları dendiğinde akla ilk gelen isim olan Rolex, neden futbol gibi dünyanın en büyük spor dallarından birine sponsor olmaktan kaçınıyor?

Rolex Neden Futbol Takımlarına Sponsor Olmaz?
03-07-2024 21:42
Google News

Rolex, ÖZETİ| onlarca yıllık bir süreçte marka imajını özenle inşa ederek modern toplumun en cazip statü sembollerinden biri hâline gelmiştir.

Ancak bu prestijli markanın, futbol takımlarına sponsor olmamasının nedeni tam olarak ne? Emin olun ardında stratejik sebepler yatıyor.

Futbol, geniş kitlelere hitap eden ve herkesin erişebileceği bir spor dalıdır.

Cristiano Ronaldo

Rolex'in futbolculara karşı mesafeli duruşu, futbolun eskiden pek de prestijli bir spor olmamasından kaynaklanıyordu. Geçmişte futbolcuların yaşam standartları oldukça mütevazıydı ve Rolex’in lüks imajıyla örtüşmüyordu.

Ancak günümüzde durum değişti. En yüksek maaşlı sporcuların başında futbolcular geliyor ve futbol artık sadece işçi sınıfına hitap etmiyor.

Cristiano Ronaldo rolex saat

Rolex prestijli ve ulaşılması zor bir marka imajını korumak istemektedir. Bu bağlamda Rolex’in kitlelere hitap eden futbol gibi bir sporla özdeşleşmek istememesi şaşırtıcı değil.

Yine de Rolex’in, Cristiano Ronaldo’nun 2019’da Dubai’de bir konferansta taktığı 485.350 USD değerindeki Rolex GMT Master Ice ile herhangi bir zarar görmediği açık.

Rolex’in futbol ve diğer takım sporlarından kaçınmasının bir diğer önemli nedeni, bu sporların takım oyunları olmasıdır.

Roger tenis rolex

Tenis, golf ve Formula 1 gibi bireysel sporlar, sporcunun başarısını ön plana çıkarır ve ödül törenlerinde Rolex saatlerinin göz önünde olmasını sağlar. Roger Federer’in 20 Grand Slam zaferinin ardından yeni bir Rolex takması gibi.

Bireysel sporlar, Rolex ürünlerinin ödül törenlerinde sergilenmesi için mükemmel fırsatlar sunar. Bu sporlar ve izleyici kitlesi, Rolex’in marka stratejisini destekler ve markanın prestijli imajını pekiştirir.

Kaynaklar: WatchFinder, Boss Hunting

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
İnsanlar Ne Zaman İsim Kullanmaya Başladı?
İnsanlar Ne Zaman İsim Kullanmaya Başladı?

Düşünün ki ilk insan topluluklarında yaşıyorsunuz. Çevrenizdeki herkes benzer görünüyor, benzer şekilde konuşuyor ve hareket ediyor. Nasıl olur da birbirinizi ayırt ederdiniz? İşte bu noktada isimlerin icadı devreye giriyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu