USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Robotaxi sonrası Tesla hisselerini ne bekliyor?

Ses getiren Robotaxi etkinliğinin ardından Tesla'nın sıradaki hamlesinin ne olacağı merak ediliyor.

Robotaxi sonrası Tesla hisselerini ne bekliyor?
17-10-2024 14:13
Google News

ÖZETİ| BORSANINGUNDEMI.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Barclays'e göre, Robotaxi etkinliğinden sonra Tesla'nın sıradaki hamlesi, temel verilere bağlı olacak.

Borsaningundemi.com’un derlediği bilgilere göre, Tesla’nın merakla beklenen Robotaxi etkinliği sonrası geri görüş aynasında artık Cybercab var; bu da Tesla'nın temel verilerinin tekrar odakta olduğu anlamına geliyor.

Etkinlik sonrası hisseler satıldı

MarketWatch’tan Claudia Assis’in haberine göre, Tesla Robotaxi’sini yeni sergiledi ancak şirket ve hisse senedi için bir sonraki büyük gün yaklaşıyor. Tesla geçen hafta Cybercab'in bir prototipini duyurdu ve yatırımcıları şaşırtarak Robovan adını verdiği otonom bir minibüs ve Optimus robotunun yenilenmiş bir versiyonunu da yatırımcılarla buluşturdu.

Etkinlik bir film stüdyosunda düzenlenen eğlenceli bir partiyi andırıyordu ancak yatırımcılar yeni araçlar ve ürün için üretim ve zaman çizelgeleri konusunda ayrıntıların olmamasını endişe verici buldu ve Tesla hisseleri satıldı. Birçok kişinin elektrikli araç üreticisinin geleceği için elzem gördüğü yeni ve daha ucuz bir elektrikli araçtan ise bahsedilmedi.

Temel veriler odakta

Barclays analistlerine göre, Robotaxi gününden sonra ‘en azından şimdilik Tesla'nın odağı temel unsurlara geri dönüyor' ve yatırımcılar şirketin hacim görünümü ve kar marjındaki toparlanma yoluna ilişkin sorulara odaklanıyor.

Dan Levy liderliğindeki analistler, paylaştıkları notta, “Ancak üçüncü çeyrek beklentilerimizin üzerinde bir performans ve yakın vadeli tahminlerin sabitlenmesi göz önüne alındığında, üçüncü çeyrek sonuçlarının yakın vadede olumlu bir katalizör olabileceğine inanıyoruz” diyor.

Tesla'nın Çarşamba günü zilden sonra üç aylık kazançlarını bildirmesi bekleniyor. Barclays analistleri, hisse başına düzeltilmiş kazancı 68 sent olarak tahmin ederek bir artış öngörüyor. Bu, düzeltilmiş hisse başına kazancın 60 sentlik FactSet konsensüsünün de üzerinde bir değer karşılık geliyor.

Hisse senetlerinde yükseliş beklentisi

Analistler, “Tesla'nın marj iyileştirmesi, işletme gideri kesintileri ve potansiyel olarak sağlam düzenleyici kredi geliri tarafından yönlendirilen bir yükseliş kaydetmesini bekliyoruz” diye yazıyor ve ekliyor: “Daha geniş bir açıdan bakıldığında, kazanç tahminlerinde yapılan sert negatif revizyonların ardından Tesla tahminleri büyük ölçüde istikrara kavuştu.”

Barclays analistleri Tesla hisseleri için elde tutma notunu koruyor ve ayrıca hisse senedi için 220 dolarlık fiyat hedefini değiştirmiyor; bu da Çarşamba günkü hisse senedi fiyatına göre yüzde 0,5'ten daha az bir artış anlamına geliyor.

Analistler, çeyreklik hacimlerin yıllık bazda sabit kalmasının beklendiğini ve bunun bu yılın başlarında düşüş eğiliminde olan hacimlere göre bir iyileşme olacağını ekliyor.

Sağlam bir destek

Analistler ayrıca marjların ‘düşüş' yaşadığını ve iyileşmeye hazır olduğunu ve düzenleyici kredi gelirinin, diğer otomobil üreticilerinin emisyon standartlarına uyum sağlamak için Tesla'ya güvenmesiyle Tesla için ‘sağlam bir destek' olabileceğini not ediyor. Tesla'nın enerji işi sağlam bir büyüme sağlıyor ve Tesla son işten çıkarmaların maliyet tasarruflarını gördüğü için giderler şimdilik daha düşük bir eğilim gösteriyor.

Barclays analistleri, “Tüm bu noktaların birleşiminin, özellikle Tesla hisselerinin Robotaxi Günü'nden sonra satılmasıyla, hisse senedinin üçüncü çeyrek sonuçlarında daha iyi performans göstermesine yardımcı olabileceğine inanıyoruz” diyor.

Gerçekten de, Tesla hisseleri bu ay yüzde 16'dan fazla değer kaybetti ve yıl için kayıplar yüzde 12'ye yaklaştı. Bu, S&P 500 Endeksi’nin bu yılki yüzde 22'lik getirisiyle bir tezat oluşturuyor ve Tesla hisselerinin performansının genel endeks performansının şimdilik oldukça altında kaldığını gösteriyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Canon 'Görülmeyen Dünya' sergisinin kapılarını açtı!
Canon 'Görülmeyen Dünya' sergisinin kapılarını açtı!

Canon, sanatın dönüştürücü gücünden ilham alarak hayata geçirdiği “Görülmeyen Dünya” sergisinin kapılarını ziyaretçilere Açtı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu