USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Resmi Gazete'de yayımlandı: Sağlık emekçisi de ek ödeme bekliyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın geçen hafta duyurduğu kamuda çalışan, döner sermaye ek ödemesi almayan hekim, diş hekimi, uzman hekim ve uzman diş hekimlerinin maaşlarında düzenleme yapılmasını öngören yasa Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemede kap

Resmi Gazete'de yayımlandı: Sağlık emekçisi de ek ödeme bekliyor
08-04-2023 04:32
Google News

Sağlık ÖZETİ| ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şube Başkanı Kubilay Yalçınkaya, performans ve teşvik ödemesinin unvanlar arasında iş barışını bozmuşken, bu düzenleme ile durumun diğer kurumlara da taşındığını belirtti ve şunları söyledi:

“Maaş denkliği dediğimiz şey, kamuda bir hemşireyi çalıştırıyorsanız başka bir kamu kuruluşunda çalışan hemşireye de aynı maaşı vermek zorundasınız. Maaş açıklığı ise 2.5 kattan fazla olmaz. Bir kamu kuruluşunda hizmetliye 10 bin TL para verip aynı kamudaki mühendise 70 bin TL para veremezsiniz.”

(Kubilay Yalçınkaya)

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Derya Uğur ise “Sağlık çalışanları arasında çalışma barışına zarar vermekten öte başka bir işe yaramayan ve müjde diyerek sunulan yönetmelikle, çalışanların hak ettikleri ücretler parçalı hale geldi” dedi.

(Derya Uğur)


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
AirPods'a USB-C Giriş Getiren Kılıf
AirPods'a USB-C Giriş Getiren Kılıf

Eski Apple kılıflarını USB-C girişli hâle getiren yeni bir kılıf tanıtıldı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu