USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Renault Emblème: Hidrojen Hibrit Otomobil Konsepti Tanıtıldı

Renault, hidrojen hibrit motorlu Emblème konseptiyle CO2 emisyonlarını önemli ölçüde azaltmayı hedefliyor.

Renault Emblème: Hidrojen Hibrit Otomobil Konsepti Tanıtıldı
04-10-2024 18:42
Google News

Renault, ÖZETİ| çevre dostu bir otomobil arayışında önemli bir adım atarak, hidrojen hibrit motorlu Emblème konseptini tanıttı. Çevre dostu özellikleri ile dikkat çeken bu yeni model, CO2 emisyonlarını önemli ölçüde azaltma iddiasında bulunuyor.

Emblème, Renault Grubu’nun 2040 yılına kadar Avrupa'da ve 2050 yılına kadar dünya genelinde net sıfır karbon hedefi doğrultusunda geliştirdiği bir otomobil. Renault, yaşam döngüsü analizi ile benzinli bir Captur’un toplam 49 ton CO2 emisyonuna neden olduğunu, elektrikli Megane E-Tech’in ise bu rakamı 24 ton seviyesine indirdiğini belirtiyor. Emblème'nin hedefi ise yaşam döngüsü boyunca sadece beş ton CO2 emisyonu üretmek.

Emblème'nin aerodinamik avantajları

renault embleme yandan görseli

Bu düşük emisyon seviyesine ulaşmak için Emblème, 215 beygir gücünde nadir toprak metalleri kullanılmayan bir elektrik motoru ile arka tekerlekten çekiş sunuyor. Araç, hafif bir 40 kWh batarya ve toplam menzilini 350 kilometreye çıkaran 2.8 kg’lık bir hidrojen yakıt hücresine sahip. Aerodinamik tasarımı, düz zemin yapısı ve özel tekerlek tasarımı ile de verimlilik odaklı bir tasarım benimsenmiş. Renault, 1,750 kg ağırlığında olan bu aracı daha hafif hale getirmek için gereksiz kilogramları azaltma yoluna gitmiş.

renault embleme arkadan görsel

Renault Emblème için düşük CO2 emisyonları ve hibrit teknolojisi ile gelecekteki sürdürülebilir otomobil çözümlerinin bir örneği olma potansiyeline sahip diyebiliriz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Üç Yıldır Linux Cihazlarda Kripto Madenleyen Virüs
Üç Yıldır Linux Cihazlarda Kripto Madenleyen Virüs

Linux sunucuları ve çalışma istasyonlarını hedef alan, keşfetmesi oldukça zor bir virüs bulundu.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu