USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Rekabet Kurumu, Google Hakkında Soruşturma Başlattı!

Rekabet Kurumu, Google hakkında soruşturma başlatılmasına karar verildiğini açıkladı. Şirket, piyasadaki hâkim konumunu kötüye kullanmakla suçlanıyor.

Rekabet Kurumu, Google Hakkında Soruşturma Başlattı!
02-02-2023 11:19
Google News

Rekabet ÖZETİ| Kurumu, Google’ın çatı şirketi Alphabet Inc., Google LLC, Google International LLC, Google Ireland Limited ve Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti. hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Karar, şirketler hakkında “ekonomik bütünlüğün genel arama hizmetleri pazarındaki hâkim durumunu kötüye kullanmak suretiyle” başlatılan ön araştırmanın tamamlanmasıyla geldi. Rekabet Kurulu, ön araştırmada elde edilen bulguları ciddi ve yeterli bulduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz yıl da aynı sebepten ceza kesilmişti:

rekabet kurumu

Rekabet Kurumu, Google’a henüz geçtiğimiz yılın nisan ayında 296 milyon TL’lik ceza kesmişti. Bu ceza da Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 6. Maddesinin ihlal edildiği gerekçesiyle verilmişti.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Sabancı SASA’yı Kurarken Nasıl Koç'un Önünü Kesti?
Sabancı SASA’yı Kurarken Nasıl Koç'un Önünü Kesti?

Türkiye’nin iki dev holdingi, Sabancı ve Koç, sanayileşme hamleleriyle ülkemizin ekonomisinin temel taşlarını oluşturdu. Ancak, 1970'lerin başında, bu iki devin yolları keskin bir rekabetle kesişti. Bu içerikte iki devin polyester sektörüne hâkim olma yarışını anlatacağız.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu