USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Rekabet Kurulu, Şişecam'a soruşturma açtı

Rekabet Kurulu, Şişecam ve bağlı ortaklığı Şişecam Çevre Sistemleri A.Ş. hakkında taahhütlere uygun davranmadıkları gerekçesiyle soruşturma açmaya karar verdi.

Rekabet Kurulu, Şişecam'a soruşturma açtı
08-07-2024 09:42
Google News

BORSAGUNDEM.NET

ÖZETİ|

Şişecam (#SISE), 2021 yılında, Rekabet Kurulu'nun aynı yıl gerçekleştirdiği ön araştırma kapsamında, atık cam dönüşüm faaliyetlerine ilişkin taahhütlerde bulunmuş ve bu taahhütler Kurul tarafından bağlayıcı hale getirilmişti. Ancak şirketin, taahhütlerden doğan bildirim yükümlülüğünü yerine getirilip getirmediği ve taahhütlere uygun davranıp davranmadığı konusundaki inceleme sonrasında, Rekabet Kurulu, Şişecam ve bağlı ortaklığı Şişecam Çevre Sistemleri hakkında soruşturma açmaya karar verdi.

Söz konusu inceleme, ayrıca Şişecam Çevre Sistemleri’nin rekabet hükümlerini ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla doğrudan bir soruşturma açılmasını da kapsıyor.

Şişecam'ın, Kurul'un belirlediği taahhütlere uygun hareket etmediği yönünde tespitte bulunulması halinde şirket hakkında para cezası gündeme gelecek.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Yeni Combo Elektrik Türkiye'de: Fiyatı ve Özellikleri
Yeni Combo Elektrik Türkiye'de: Fiyatı ve Özellikleri

Opel, Combo modelinin yeni elektrikli versiyonunu Türkiye'de resmen satışa sundu. Hafif ticari tipindeki araç, dikkat çeken özelliklere sahip.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu