USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Radar dedektörü bulundu, trafikte mertlik bozuldu

Türkiye'de kullanımı yasak olan radar tespit cihazları internette kapış kapış satılıyor. Radarı 1.5 km önceden haber veren dedektör, hız ihlali yapan sürücüleri kazaya teşvik ediyor. Uzmanı, tespiti halinde cezasının olduğunu söyledi.

Radar dedektörü bulundu, trafikte mertlik bozuldu
29-07-2024 22:17
Google News

Aşırı ÖZETİ| sürat nedeniyle yaşanan kazalarda her yıl yüzlerce can kaybı yaşanırken, piyasada hız tutkunlarını polis denetiminden kurtaran cihazlar ortaya çıktı.

Yurtdışından getirilip internet sitelerinden satılan bu cihazlar, trafik ekiplerinin radar araçlarını 1.5 ila 3 kilometre uzaktan tespit ediyor.

Fiyatı 500 TL'den başlayıp 4 bin liraya kadar satılan radar dedektörleri, sürücüleri sesli komutla da uyarıyor.

AŞIRI HIZ KAZA GETİRİR

Demir Bükey Akademi Eğitim Sorumlusu Kemal Ağaoğlu, kazaların nedenleri arasında aşırı sürat ve dikkatsizliğin başı çektiğini belirtti.

Temmuz 2022'de hız limitlerinin artırılmasından sonra 2023 yılında ölümlü kaza oranının yüzde 24 arttığına dikkat çeken Ağaoğlu, "Hız ihlaline karşı ciddi yaptırımlar uygulanmalı" dedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da 11-18 Temmuz tarihleri arasında 2 milyon 406 bin 651 aracın denetlendiğini duyurmuş; bunlardan 115 bin 866'sına hız ihlali nedeniyle işlem yapıldığını bildirmişti.

CİHAZI KULLANAN CEZASINA KATLANIR

Radar tespit cihazlarının Türkiye'de kullanılmasının yasak olduğunu belirten sürüş uzmanı Kemal Ağaoğlu, "Tespiti halinde cezaları var" dedi. Navigasyon uygulamalarında da benzer bildirim özelliği bulunduğunu söyleyen Ağaoğlu, "'Ne olsaydı bu kazalar olmazdı?' sorusunun en önemli cevaplarından biri de denetim ve yaptırımdır. Denetimin önüne geçilmeye çalışılması kabul edilemez" diye konuştu.

DENETİM NOKTALARI GOOGLE'DA

'Google Haritalar' uygulamasında kullanıcılara radar noktalarını belirten uyarı güncellemesi geldi.

Yeni özellik sayesinde sürücülerin yoldaki kazaları, yol çalışmaları, kapalı şeritleri, istop etmiş araçları ve radar noktalarını görme imkanı sunuluyor.

KAYNAK: AKŞAM


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu