USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Qualcomm'dan korkutan açıklama: Milyonlar tehlikede

Qualcomm, yeni bir güvenlik açığı konusunda kullanıcıları uyardı. 64 Snapdragon çipinin bu açıktan etkilendiği belirtildi.

Qualcomm'dan korkutan açıklama: Milyonlar tehlikede
13-10-2024 17:42
Google News

Pek ÖZETİ| çok alanda kullandığımız akıllı telefon ve tabletler, kişisel verilerimizin hazinesi konumunda. Yeni bir rapor ise 64 farklı Qualcomm Snapdragon çipinin güvenlik açığına kurban gittiğini ortaya koydu. Peki hangi cihazlar etkilendi?

Qualcomm çiplerindeki güvenlik açığı milyonlarca kullanıcıyı tehdit ediyor

Qualcomm, Snapdragon işlemcilerinde tespit edilen ve yüz milyonlarca Android telefonu etkileyen ciddi bir güvenlik açığını doğruladı. Zero-day açığı olarak sınıflandırılan zafiyet; Samsung, OnePlus, Sony, Oppo, Honor, Xiaomi gibi popüler markaların amiral gemisi modellerinde de kullanılan 64 farklı Qualcomm yonga setini etkiledi.

xiaomi-15-serisi-snapdragon-8-elite

Güvenlik açığı sayesinde hackerlar, cihazlara uzaktan erişim sağlayabiliyor ve telefonu kontrol altına alabiliyor. Qualcomm geçtiğimiz ay güvenlik paketi sunmuş olsa da, güncellemenin kullanıcılara ulaştırılması telefon üreticilerinin sorumluluğunda.

Windows 11 işleri kolaylaştıran bir özelliği kullanıma sunuyor!

Windows 11 işleri kolaylaştıran bir özelliği kullanıma sunuyor!

Microsoft, Windows 11 işletim sistemindeki Kesme Aracı'na "Tablo Olarak Kopyala" özelliğini eklemeye hazırlanıyor.

Google Tehdit Analiz Grubu ise açığın ciddi bir risk oluşturduğunu dile getirdi. Zafiyetin ne boyutta suistimal edildiği henüz bilinmiyor olsa da; araştırmacılar şu ana kadarki bulguların saldırıların sınırlı sayıda olduğunu söyledi.

Yine de dünya genelinde milyonlarca cihazda Qualcomm çipleri kullanıldığı göz önüne alındığında, güncelleme almayan her cihaz risk altında kalmaya devam edecek gibi duruyor. Siber güvenlik uzmanları ve telefon üreticileri ise güvenlik açığını gidermek için çalışıyor.

Uzmanlar ayrıca, bilinmeyen kaynaklardan uygulama indirmemek, şüpheli bağlantılara tıklamamak ve güçlü parolalar kullanmak gibi temel güvenlik önlemlerini de hatırlattı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
iPhone'lara Virüs Bulaşabilir mi?
iPhone'lara Virüs Bulaşabilir mi?

Binlerce lira verdiğimiz cihazlarımızın içerisine virüs girmemesini temenni ediyoruz. Ancak bazen kötü amaçlı yazılımlar, bilgisayar ve telefonumuzu etkisi altına alabiliyor. Peki bunların içerisine iPhone’lar da dahil mi?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu