USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Qatar Airways, Virgin Australia'nın yüzde 25 payını satın alacak

Havacılık şirketi Qatar Airways, Virgin Australia'nın yüzde 25 payını satın alacağını açıkladı. Söz konusu anlaşma Virgin'in borsada yeniden işlem görmesinin de önünü açabilir.

Qatar Airways, Virgin Australia'nın yüzde 25 payını satın alacak
01-10-2024 08:48
Google News

Qatar ÖZETİ| Airways, Virgin Australia'nın sahibi Bain Capital ile birlikte uzun süredir konuşulan anlaşmanın detaylarını Sidney'de piyasalar açılmadan önce açıkladı. Plana göre Qatar Airways, açıklanmayan bir meblağ karşılığında Virgin'in yüzde 25 hissesini alacak.

Firmalar, Brisbane, Melbourne, Perth ve Sydney'den Doha'ya daha fazla doğrudan uçuş yapılacağını ve bunun Avustralya'yı Avrupa ve diğer ülkelerle daha iyi bağlayacağını söyledi.

Bu durum, şu anda fiyat kırma ve kasıtlı fazla rezervasyon iddialarıyla kuşatılmış sahte bir bayrak taşıyıcı olan Qantas'ın hakimiyetinde olan Avustralya'nın hava yolculuğu pazarını önemli ölçüde yeniden dengeleyebilir.

Şirketler yaptıkları ortak açıklamada, "Bu sayede Avustralyalı tüketiciler daha da uygun fiyatlı uçak biletlerine ve daha fazla seçeneğe erişebilecekler" dedi. Anlaşma Virgin'in borsada yeniden işlem görmesinin de önünü açabilir. Ancak, bu anlaşma düzenleyici kurumların onayına ve şiddetli siyasi tartışmalara tabi olacak.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
AMD, İlk Küçük Yapay Zekâ Dil Modeli AMD-135M'yi Duyurdu
AMD, İlk Küçük Yapay Zekâ Dil Modeli AMD-135M'yi Duyurdu

AMD, küçük yapay zekâ dil modeli AMD-135M'yi duyurdu. Meta'nın Llama modeli üzerine inşa edilen yapay zekâ, daha çok özel işletmelere odaklanıyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu