USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Putin'den Türkiye'ye 'tahıl' mesajı: Kesinlikle buna hakkı var

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna limanlarından yola çıkan gemilerdeki tahılların sadece yüzde 3'ünün yoksul ülkelere gönderildiğini dile getirdi.

Putin'den Türkiye'ye 'tahıl' mesajı: Kesinlikle buna hakkı var
09-09-2022 18:18
Google News

Rusya ÖZETİ| Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Güvenlik Konseyi toplantısına katılarak Tahıl Sevkıyatı Anlaşması'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Vladimir Putin, anlaşma kapsamında Ukrayna limanlarından yola çıkan gemilerdeki tahılların sadece yüzde 3'ünün ihtiyacı olan ülkelere gönderildiğini söyledi.

Putin, yoksul ülkelere sağlanacak Ukrayna tahılının hacminin "artırılması" gerektiğini savundu.

Putin, "Elbette, gıdaların varış yeri olan bu süreci etkileyemeyiz, ancak yine de en yoksul ülkelere teslimatı artırmayı geniş anlamda uygun görüyoruz" dedi.

Putin ayrıca, Ukrayna limanlarından çıkan 3 geminin Güney Afrika ve İsrail'e, 7'sinin Mısır'a, 30'unun Avrupa Birliği ülkelerine ve sadece 2'sinin BM'nin gıda programlarındaki en yoksul ülkeler arasında yer alan Yemen ve Cibuti'ye gittiğini söyledi.

'KESİNLİKLE BUNA HAKKI VAR'

Vladimir Putin, anlaşma kapsamında Türkiye'ye de değindi.

Putin, "Ukrayna limanlarından çıkan tahıl yüklü 87 geminin 32'si Türkiye'de kaldı. Bunun son derece normal olduğunu düşünüyorum, çünkü tüm bu süreci organize eden ülke olan Türkiye'nin kesinlikle buna hakkı var" dedi.

www.idrak34.com
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Amazon Prime Alışveriş Festivali Başlıyor!
Amazon Prime Alışveriş Festivali Başlıyor!

Amazon'un en çok beklenen kampanlarından biri olan Amazon Prime Alışveriş Festivali başladı. 8 - 14 Ekim tarihleri arasında devam edecek olan alışveriş festivalinde onlarca kategoride indirimler ve özel fırsatlar sizlerle olacak.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu