USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Psikolojiye Göre "Aldatma" Yoluna Gidilmesinin Nedenleri

Aldatmak her ne kadar kötü bir bir şey olsa da birileri eşlerini aldatıyor, bu bir gerçek. Aldatan bu kadınlar ve erkekler bunu neden yapıyor? Sırtımızı psikoloji bilimine yaslayarak bu durumu açıklayacağız.

Psikolojiye Göre
21-01-2023 17:09
Google News

Tek ÖZETİ| kişilik bir eylem olmayan yani sonuçlarından sadece aldatan kişinin sorumlu olmadığı aldatma eylemi, evlilik veya ilişki içerisinde bulunulan kişiye karşı yapılmış ahlaki olmayan bir davranıştır. Aldatmanın günümüzde artış göstermesi ve boşanmaların en önemli nedenlerinden biri olması, bu konu hakkında daha çok araştırma yapılmasını gerektiriyor.

Aldatmada kırılan güven çoğu zaman onarılamaz derecede yaralanır. Yeni bir partnerle yeni bir birliktelikte dahi önce bir güven problemi yaşanır ve akılda hep şu soru kalır: Ya tekrar başıma gelirse?

Bazı şeyler gerçekten çocukluğumuzda gizli olabilir.

bağlanma

Her bir bireyin aldatma nedeni farklı olsa da bazı ortak sebepler bulunuyor. Kadınlar ve erkekler için ortak olduğu düşünülen madde ise anne-baba ile kurulan güvensiz bağlanma.

Farklı bulgular olsa da Eda Kaya Örk'ün "Bağlanma Kuramı Çerçevesinde Aldatma ve Boşanma" başlıklı derleme çalışmasında bulduğu sonuçlar, bebeklikteki bağlanmanın yetişkin romantik ilişkilerini de yordadığı yönünde. Yani yazara göre bebekliğinizde size bakım veren kişiyle güvenli bir bağ kuramadığınızda yetişkin romantik ilişkileriniz bundan kötü etkileniyor. 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Adobe Max 2024 Tüm Duyurular
Adobe Max 2024 Tüm Duyurular

Adobe, her yıl önemli duyurular yaptığı Adobe Max etkinliğinde bu yıl yapay zekâ araçlarıyla dikkat çekti.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu