USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Porsche, satışlar nedeniyle CEO'sunu görevden aldı!

Porsche, satış rakamlarındaki düşüş nedeniyle Porsche Çin CEO'sunu görevden aldı. Yerine Alexander Pollich atandı.

Porsche, satışlar nedeniyle CEO'sunu görevden aldı!
29-07-2024 15:47
Google News

Porsche, ÖZETİ| satışlardaki düşüşün faturasını CEO'suna kesti. Bir süredir Çin pazarından beklediği dönüşü alamayan şirket, satış rakamlarının düzelmesi için görev değişikliğine gitti. Porsche Çin CEO'su Kirsch görevden alınırken, yerine Alexander Pollich atandı.

Porsche satışları ne durumda?

Geçtiğimiz günlerde Porsche'nin satışlarının kötüye gittiğini sizlere bildirmiştik. Bu yılın ilk altı ayında geçtiğimiz yıla göre belirli modellerde yüzde 51'e kadar düşüş kaydeden otomotiv devi, Çin'de de aynı tablo ile karşı karşıya. Aslında şimdiye kadar Çin'de dünyanın en büyüğü olarak anılan Porsche, son zamanlarda ülkede elektrikli otomobillerin çoğalması ile ciddi bir düşüş yaşadı.

porsche-satislar-nedeniyle-ceosunu-gorevden-aldi-2

Gerek kendi markaları, gerek diğer markalar ile elektrikli otomobilin merkezi haline gelen Çin, içten yanmalı araçların satışlarında ciddi düşüş kaydetti. Bundan Porsche'de nasibini aldı. Satışlardaki düşüşün faturasını şirketin Çin CEO'su Michael Kirsch'e kesen şirket, yerine deneyimli yöneticisi Alexander Pollich'i atadı.

Porsche satışlarında sert düşüş! Neler oluyor?

Porsche satışlarında sert düşüş! Neler oluyor?

Porsche 2024 yılının ilk yarısındaki satış rakamlarını açıkladı. Görünüşe göre Porsche bu yıl istediği satış rakamlarını elde edemedi.

Aslına bakacak olursak bu atama Kirsch'in başarısızlığından kaynaklanmıyor. Şimdiye kadar Çin'de büyük başarılar elde eden Kirsch, sadece yerini daha deneyimli, daha çok cephede mücadele etmiş Pollich'e bırakıyor. Gerek yeni Macan ve Panamera modelleri ile gerek elektrikli otomobil stratejisi ile pazar ivmesini yeniden kazanmayı planlayan Pollich, ürün gamını da yenilemeyi amaçlıyor.

Elektrikli otomobiller nedeniyle otomotiv sektörü şu anda sancılı bir dönemden geçiyor. Bir tarafta ciddi elektrikli otomobil satışları kaydedilirken, öbür tarafta satışlar dibe çakılıyor. Markalar ise hangi bölgede hangi araçların üretileceği ve satılacağı konusunda hala kararsız. Bakalım şirket gerek elektrikli gerek içten yanmalı motorlarda istediği satış rakamlarını elde edebilecek mi?

çinelektrikli otomobilPorscheporsche çin ceoporsche ceo
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
İnsanlık Hiç Var Olmasaydı Dünya Daha İyi Olur muydu?
İnsanlık Hiç Var Olmasaydı Dünya Daha İyi Olur muydu?

Hiç düşündünüz mü, eğer insanlık hiç var olmasaydı, Dünya nasıl bir yer olurdu? Bilim kurgu romanlarının sahneleri gibi bir soru olsa da düşündükçe de merak edilmeyecek gibi değil.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu