USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Polonya'dan Rusya açıklaması: Kasıtlı bir eylem değil

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Polonya'nın doğusuna düşen füzenin kasıtlı bir saldırı olmadığını bildirdi.

Polonya'dan Rusya açıklaması: Kasıtlı bir eylem değil
16-11-2022 16:39
Google News

Polonya ÖZETİ| Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısı öncesinde ülkenin Genelkurmay Başkanlığı ve diğer sorumlu birimleriyle yaptığı toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

Andrzej Duda, Polonya'ya düşen füzenin Ukrayna hava savunma sisteminden atılmış olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Duda, "Birçok faktör, bunun Ukrayna savunma güçleri tarafından kullanılan bir hava savunma füzesi olma ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya ateşlediği füzelere yönelik Ukrayna'nın da karşılık verdiğini belirten Duda, "Ukrayna hava savunması çeşitli yönlere füzeler ateşledi. Bu füzelerden birinin Polonya'ya düşmüş olma ihtimali yüksek. Olay yerinde yapılan ön inceleme füzenin her zamanki gibi patlamadığını, sadece füzenin yere düşmesinin bir sonucu olduğunu gösterdi" diye konuştu.

"KASITLI BİR EYLEM DEĞİL"

Duda, Polonya'nın doğusuna düşen füzenin kasıtlı bir saldırı olmadığını vurgulayarak "Füzenin topraklarımıza düşmesi kasıtlı bir eylemin sonucu değildi. Füze Polonya'yı hedef almadı" ifadelerini kullandı.

Duda, "Füzenin Rusya tarafından ateşlendiğine dair elimizde hiçbir kanıt yok. Büyük olasılıkla S-300 füzesi gibi 1970'lerde yapılmış Rus yapımı bir füzeydi" dedi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Köpekler Etrafı Siyah Beyaz mı Görüyor?
Köpekler Etrafı Siyah Beyaz mı Görüyor?

Birçok kez köpeklerin etrafı siyah beyaz gördüğünü duymuşuzdur. Bizim gibi renkleri ayırt edemediklerini duyunca üzüldüğümüz bile oluyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu