USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Panasonic'in dev pilleri elektrikli araç pazarını değiştirebilir!

Panasonic, elektrikli araçlar için önemli bir yenilik olan 4680 lityum-iyon pilleri tanıttı. Peki yeni piller neler sunuyor?

Panasonic'in dev pilleri elektrikli araç pazarını değiştirebilir!
17-10-2024 00:02
Google News

Panasonic, ÖZETİ| elektrikli araç pazarında çok ses getirecek yeni nesil lityum-iyon pillerini tanıttı. Şirketin 4680 adıyla geliştirdiği pillerin, önceki nesil 2170 pillerden çok daha büyük ve güçlü olacak şekilde tasarlandığı söyleniyor. Peki bu piller neden bu kadar önemli? Panasonic, bu pillerin elektrikli araçların performansını, menzilini ve verimliliğini ciddi şekilde artıracağını öne sürüyor.

Panasonic’in yeni devasa pilleri elektrikli araç pazarını değiştirmeye hazırlanıyor

Öncelikle, 4680 pillerinin boyutu oldukça dikkat çekici. Geleneksel 2170 pillerine kıyasla daha geniş ve uzun olan yeni pil hücreleri, çok daha fazla enerji depolayabiliyor. Panasonic, yeni pillerin enerji yoğunluğunun %500 oranında arttığını belirtiyor.

Yani, elektrikli araç üreticilerine daha az sayıda pil hücresi kullanarak daha uzun menzil sağlama fırsatı sunuyor. Aynı zamanda, daha az pil kullanılması, araçların daha hafif olmasına da katkı sağlıyor ki bu da hızlanma ve genel performansı olumlu yönde etkiliyor. Dolayısıyla, hem menzil artıyor hem de araçların hafifliği sayesinde performansları daha iyi hale geliyor.

Bir devrin sonu! Panasonic, 73 yıllık üretimleri durdurdu

Bir devrin sonu! Panasonic, 73 yıllık üretimleri durdurdu

Panasonic, floresan lamba yerine LED aydınlatmaya geçiş yapacağını açıkladı. Buna göre 73 yıllık üretimler durdurulacak.

Bir diğer önemli avantaj ise maliyet. Çünkü Panasonic, yeni pillerin uzun vadede üretim maliyetlerini düşüreceğini savunuyor. Daha az pil hücresi ile aynı menzili elde edebilmek, üreticilerin malzeme ve üretim süreçlerinde tasarruf yapmalarını sağlayacak. Ayrıca, daha az ağırlıkla birlikte verimliliğin artması, elektrikli araçların tüketiciye daha uygun fiyatlarla sunulabilmesine de katkı sağlayabilir.

Bu arada şirket, Japonya’daki fabrikalarını bu pilleri üretmek için yeniledi ve Mart 2025’te tam kapasiteyle üretime başlamayı planlıyor. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Read this news article in EnglishElektrikli araç bataryasıpanasonic
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Joker 2'nin Ne Zaman Yayın Platformuna Geleceği Açıklandı
Joker 2'nin Ne Zaman Yayın Platformuna Geleceği Açıklandı

Yılın gişede en büyük hayal kırıklıklarından olan Joker: Folie à Deux, çok yakında yayın servislerinde olacak.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu