Kimse ÖZETİ| takoz koyamadı! İşte savunma sanayinde rekoru getiren ilk 10 firma...
GALERİNİN DEVAMI Başkanı Haluk Görgün, "2022 yılında 4,364 milyar dolar olan savunma ve havacılık sanayii ihracat rakamımız, 2023 yılında yüzde 27'lik artışla 5,5 milyar dolara ulaştı" dedi.">Türkiye'de kilogram başına ihracat tutarı ortalamada 1,57 dolar iken, savunma sanayiimiz geçtiğimiz yıla oranla kilogram başına ihracat değerini yüzde 14 artırarak 65 doları aşmış ve Türkiye ekonomisine ve dolaylı olarak toplumsal refaha yüksek bir katkı sağlamıştır."">yapan şirket, belli oldu.">sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, savunma sanayisinde gerçekleşen büyümenin sürdürülebilirliğini sağlamanın en temel şartının ihracat olduğunu belirtti.">SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYİSİNDE İHRACAT REKORU KIRILDI">lider ve yol gösterici Türkiye için var güçleriyle çalıştıklarını, gerekli bütün atılımları gerçekleştirdiklerini ifade eden Görgün, şu değerlendirmelerde bulundu:">güçlü bir iradenin yanımızda olduğunu bilmek bizleri daha da cesaretlendirmektedir. Yerli ve milli üretim vizyonuyla bizlere liderlik eden ve çalışmalarımızı her daim destekleyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı arz ediyorum.">milyon dolar olan savunma ve havacılık sanayisi ihracat rakamımız, 2023 yılında yüzde 27'lik artışla 5,5 milyar dolara ulaştı."">farklı coğrafyalarda 185 ülkeye 230 çeşit ürün ihraç ettiğini bildiren Görgün, şunları kaydetti:
"Hiç şüphe yok ki bu büyüme, Türk savunma sanayisi ürünlerinin dünya savunma pazarında muteber bir marka haline gelmesinin tezahürüdür.
">">İŞTE 2023 YILINDA EN FAZLA İHRACAT YAPAN SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYİSİ ŞİRKETLERİ!">10) SAMSUN YURT SAVUNMA
104 milyon dolar
">Yurt Savunma, yüksek ihracat rakamlarıyla birlikte listede 10. sırada yer alıyor.">9) ASELSAN
108 milyon dolar
">8) PRATT & WHITNEY THY TEKNiK
111 milyon dolar
">Pakistan Hava Kuvvetleri’nin operasyonel üssünde Göreve Başlama ve Operasyona Geçirme Töreni düzenlendi. Düzenlenen törende Türkiye’den Pakistan’a tedarik edilen Bayraktar AKINCI TİHA ve Bayraktar TB2 SİHA da yer aldı.
ISPR tarafından aktarılan bilgiye göre Genelkurmay Başkanı General Syed Asim Munir, 02.01.2024 tarihinde gerçekleştirilen törene Baş Konuk olarak katıldı.
Genelkurmay Başkanı üsse vardığında Pakistan Hava Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Komutanı Mareşal Zaheer Ahmed Baber Sidhu tarafından kabul edildi.
Törende PAF’ın yeni devreye alınan silah sistemleri ve savunma yetenekleri sergilendi. Onun gelişinin ardından, Pakistan Hava Kuvvetleri’nden akıllıca oluşturulmuş bir birlik Genelkurmay Başkanı’na Şeref Kıtası’nı takdim etti.
Genelkurmay Başkanı konuşmasında Pakistan Hava Kuvvetleri’nin (PAF) J-10C savaş uçakları, modern radarları, İHA’ları, gezici mühimmat yetenekleri ve uzun menzilli sistemlerden oluşan cephaneliğindeki en son yeniliklerin ülkenin hava savunma yeteneklerini önemli ölçüde güçlendirdiğini vurguladı.
Törenin ardından çeşitli PAF savaş uçakları, eğitim uçakları ve İHA’ların yer aldığı bir hava gösterisi gerçekleştirildi.
BAYRAKTAR TB2 SİHA, PAKİSTAN’DA İLK KEZ GÖRÜNTÜLENMİŞTİ
Yayımlanan uydu görüntülerinde Bayraktar TB2 SİHA, Pakistan’da ilk kez 2022 yılının Mayıs ayında görüntülenmişti. Bu bağlamda üste yer kontrol istasyonunun bulunduğu da gözlemlenmişti.
Buna ek olarak Pakistan Hava Kuvvetleri tarafından J-10C savaş uçaklarının hizmete kabulüne ilişkin paylaşılan videoda Bayraktar TB2 S/İHA ve AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı yer almıştı.
TB2 SİHALARIN ÖZELLİKLERİ
Fiziksel Özellikleri
Gövde Uzunluğu: 6.5 mKanat Açıklığı: 12 mYükseklik: 2 mToplam Kalkış Ağırlığı: 700 kgFaydalı Yük Kapasitesi: 150 kgYakıt Kapasitesi: 300 litreGelişmiş Özellikler:
Tam Otomatik Seyir ve Rota Takibi ÖzelliğiDahili Sensör Füzyonu Destekli Hassas Otomatik Kalkış ve İniş ÖzelliğiTam Otomatik Taksi ve Park ÖzelliğiYarı Otonom Uçuş Modları DesteğiHata Toleranslı ve 3 Yedekli Sensör Füzyonu UygulamasıÇapraz Yedekli YKİ SistemiÖzgün Yedekli Servo Aktüatör BirimleriÖzgün Yedekli Lityum Tabanlı Batarya BirimleriEditor : Şerif SENCER