USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Özel konuştu ortalık karıştı! İmamoğlu-Yavaş yarışı kızışacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'cumhurbaşkanı adayı değilim' açıklamasının ardından partide adaylık için adı geçen Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş arasındaki yarışın kızışacağı belirtiliyor.

Özel konuştu ortalık karıştı! İmamoğlu-Yavaş yarışı kızışacak
24-08-2024 15:38
Google News

 HABER7

CHP 6-9 ÖZETİ| eylül tarihlerinde Ankara'da yapılacak Tüzük Kurultayına hazırlanırken CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den çok konuşulacak bir açıklama geldi. Habertürk Tv'de bir televizyon programına katılan Özel, Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı yönündeki soru üzerine CHP lideri Özel, "Değilim, çok net. Kitabın ortasından cevap." dedi. 

Özgür Özel: Cumhurbaşkanı adayı değilimÖzgür Özel: Cumhurbaşkanı adayı değilim

Özel, cevabının çok erken olduğu, siyasette bu yanıtın kendisini bağlayacağı yönündeki soruya ise "Cumhurbaşkanı adayı değilim çok net. Ben neye adayım biliyor musunuz? Ben cumhuriyetin 2. yüzyılının ilk genel seçimlerinde CHP'yi yeniden iktidar yapmaya ve iktidar olduğu gece partinin genel başkanı olmaya talibim." şeklinde cevap verdi.

İMAMOĞLU-YAVAŞ YARIŞI KIZIŞACAK

Özel'in seçimlere daha 4 yıl varken cumhurbaşkanlığına aday olmadığını ilan etmesi gözlerin CHP'de adaylık için ismi öne çıkan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'a çevrilmesine neden oldu. Özel'in çok erken yaptığı 'aday olmayacağım' açıklamasının İmamoğlu ile Yavaş arasında var olan yarışı kızıştıracağı ve iki ismin artık açıktan rekabete başlayabileceği belirtiliyor. 



Yavaş, geçtiğimiz hafta katıldığı bir televizyon programında "Cumhurbaşkanı adayı mısınız?" sorusuna "Önceliğim Ankara halkına hizmet. Fakat günü geldiğinde partim ve milletim aday olarak görmek isterse bu vazifeden kaçınmayız" diyerek yeşil ışık yakmıştı. 

Yavaş'ın cumhurbaşkanlığı cevabı İmamoğlu cephesinin hareketlenmesine neden olmuş, İmamoğlu ise geçtiğimiz gün sürpriz bir şekilde eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile evinde görüşmüştü. İmamoğlu’nun, Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda Yavaş’ın muhtemel rakipliğine karşı Kılıçdaroğlu’nu yanına çekmeye çalıştığı ifade ediliyor.

KURULTAY ÖNCESİ İMAMOĞLU DESTEĞİ Mİ İSTİYOR?

Diğer taraftan ise Özel'in seçime 4 yıl kala yaptığı 'aday değilim' açıklamasının stratejik bir hamle olabileceği belirtiliyor. Özel'in aday olmadığını açıklayarak 6-9 eylül tarihlerinde yapılacak Tüzük Kurultayında İmamoğlu'nun desteğini almak için böyle sürpriz ve erken bir açıklamayı net bir şekilde yapmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
McDonald's Neden Brezilya'da 'Mequi' Olarak Anılıyor?
McDonald's Neden Brezilya'da 'Mequi' Olarak Anılıyor?

Dünyanın her yerinde McDonald’s olarak bilinen fast-food restoran şirketi, Brezilya’da alışılmışın dışında “Mequi” ismiyle anılıyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu