USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Özata Denizcilik halka açılıyor: Talep toplamada ikinci gün!

Yalova Tersaneler Bölgesi’nde, her tipte gemi ve deniz aracının tamir, bakım ve onarım hizmetleri ile gemi dönüştürme hizmetlerini sağlayan Özata Denizcilik, pay başına 105,00 TL sabit fiyatla 27-28-29 Ağustos 2024 tarihlerinde talep topluyor.

Özata Denizcilik halka açılıyor: Talep toplamada ikinci gün!
28-08-2024 08:13
Google News

Ülke ÖZETİ| sanayi ve denizciliğine paralel olarak, yük gemisi, yolcu gemisi ve yat gibi her türlü deniz taşıtının bakım ve onarımını yapan, teknik danışmanlık ile komple mühendislik hizmetlerini veren, gemi dönüşüm projelerinin yanı sıra tersane ve yüzer havuz işletmeciliği hizmetleri sunan Özata Denizcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (#OZATD) halka arz için talep toplamaya başladı. Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderliğinde, toplam 42 aracı kuruluştan oluşan konsorsiyum aracılığıyla 105,00 TL sabit fiyatla ”Sabit Fiyat ile Talep Toplama” ve “En İyi Gayret Aracılığı” yöntemiyle talep toplama 27 Ağustos’ta başladı ve 29 Ağustos 2024 Perşembe günü sona erecek.

“Sabit Fiyat ile Talep Toplama” ve “En İyi Gayret Aracılığı” yöntemiyle payları halka arz edilecek Özata Denizcilik’in mevcut çıkarılmış sermayesinin 60 milyon TL’den 71 milyon 350 bin TL’ye çıkarılması planlanmaktadır. Halka arz, 11 milyon 350 bin TL nominal değerli payların sermaye artırımı, 2 milyon TL nominal değerli payların ise ortak satışıyla gerçekleşecek ve toplam 13 milyon 350 bin TL nominal değerli payların satışında, % 50’si yurt içi bireysel yatırımcıya, % 50’si ise yurt içi kurumsal yatırımcıya tahsis edilecek. Halka arzın yaklaşık 1 milyar 401 milyon TL büyüklükte olması hedeflenirken halka arz sonrası halka açıklık oranının ise % 18,71 olarak gerçekleşmesi öngörülüyor. Özata Denizcilik paylarına, pay başına % 35 oranında iskonto uygulanmıştır.

Halka arz gelirinin bir kısmı üst yapı ve alt yapı yatırımları ile GES yatırımına ayrılacak

Yalova Tersaneler Bölgesi’nde, 50 bin metrekarelik alan üzerinde faaliyetlerini sürdüren Özata Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Ataseven gerçekleşecek halka arza ilişkin olarak şunları kaydetti: “Dünya üzerinde gemi sayısının artışı ve gemi ömürlerinin uzaması bakım onarım işlerinin de artmasına sebep olmakta ve içerisinde bulunduğumuz sektörün gelişimini desteklemektedir. Türkiye’deki gemiler için de yaş ortalamalarının uzaması söz konusu. Uluslararası mevzuat gereği her geminin 5 yılda bir ağır bakım, 2 yılda bir ise ara bakım yaptırması zorunludur. Gemiler, bu bakımları yaptırmadıkları takdirde Uluslararası Denizcilik kuralları gereği faaliyetlerini sürdüremezler. Bakım-onarım büyüklüğü 2023 yılında 41.000.000 DWT’ye yükselmiştir. Özata Denizcilik olarak bu küresel pazardaki payımızı güçlendirmek adına, 2024 yılı ilk çeyrek itibariyle toplam 1 milyar 648 milyon TL’lik özkaynağımızla faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Sektörümüzün önemli markalarından biri olarak, büyüme ivmemize hız vermek ve bugüne dek kendi imkanlarımızla gerçekleştirdiğimiz yatırımlarımızda bize ortak olacak değerli yatırımcılarımızla birlikte, Türkiye ekonomisine katma değer sağlamak için halka arzımızı gerçekleştiriyoruz. Halka arzdan alacağımız güçle elde edeceğimiz gelirin bir kısmını üst yapı ve alt yapı yatırımları ile GES yatırımlarımızda kullanmayı hedefliyoruz. Halka arzımızla birlikte sürdürülebilir büyümemizi devam ettirerek sektörümüzdeki payımızı ve yatırımlarımızı artırmaya odaklanacağız.”

Özata Denizcilik, 28 bin ton kaldırma kapasiteli Dok 2 ve 10 bin ton kaldırma kapasiteli Dok 6 isimli yüzer havuzlarında maksimum 264 metre boyuna kadar, iskelede ise maksimum 300 metre boyuna kadar, her tipte gemi ve deniz taşıtının her türlü tamir, bakım ve onarım hizmetleri ile gemi dönüştürme hizmetleri vermektedir. Özata Denizcilik’in en büyük gider kalemlerinden olan elektrik giderinin azaltılması amacıyla 1,2 MW’lık çatı GES (Güneş Enerji Sistemi) projesi tamamlanarak şirketin kullandığı elektriğin bir kısmı bu projeden karşılanmaya başlamıştır. Kalan kısmı için arsa alınarak veya kiralanarak GES projesi yapılması hedeflenmektedir. Özata Denizcilik kaliteye, çalışanlarına ve çevreye olan sorumluluğunun belgelenilebilmesi amacıyla ISO 14001 (Çevre Yönetim Sistemi), OHSAS 45001 (İş Sağlığı ve Güvenliği Sistemi), ISO 9001 (Kalite Yönetim Sistemi) ve RMRS tarafından verilen “Firma Uygunluk” sertifikalarına sahiptir.

Yasal uyarı

İşbu doküman, yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve hiçbir şekilde sermaye piyasası araçlarının satın alınması için herhangi bir yoldan halka çağrıda bulunulması veya sermaye piyasası araçlarına ilişkin bir tavsiye amacını teşkil etmemekte olup, halka arzın gerçekleşeceğine dair herhangi bir garanti anlamına gelmemektedir. Halka arz fiyatının belirlenmesinde SPK’nın ya da Borsa’nın herhangi bir takdir yetkisi ya da onayı bulunmamaktadır. Şirket ve halka arz ile ilgili bilgileri içeren İzahname ve ekleri ile Tasarruf Sahiplerine Satış Duyurusu KAP’ın (www.kap.org.tr), Özata Denizcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (www.ozatadenizcilik.com) ve Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin (www.vakifyatirim.com.tr) adresli internet sitelerinde yayınlanmıştır. Yatırımcıların yatırım kararlarını, belirtilen adreslerde yayımlanan Kurul tarafından onaylı İzahname ve ekleri ile Tasarruf Sahiplerine Satış Duyurusu’nu incelemek suretiyle vermeleri gerekmektedir.

Özata Denizcilik hakkında

Yalova Tersaneler Bölgesi’nde 50 bin metrekarelik alan üzerinde faaliyet gösteren Özata Denizcilik, yük gemisi, yolcu gemisi ve yat gibi her türlü deniz taşıtlarının bakım ve onarımını yapan, teknik danışmanlık ile komple mühendislik hizmetlerini veren, gemi dönüşüm projelerine yanı sıra tersane ile yüzer havuz işletmeciliği hizmetleri sunuyor. Orta ve büyük ölçekli olan Dok 2 ve Dok 6 isimli yüzer havuzlarımızda maksimum 264 metre boyuna kadar, iskelesinde ise maksimum 300 metre boyuna kadar, her tipte gemi ve deniz taşıtının her türlü tamir, bakım ve onarım hizmetleri ile gemi dönüştürme hizmetleri veren Özata Denizcilik ISO 14001 (Çevre Yönetim Sistemi), OHSAS 45001 (İş Sağlığı ve Güvenliği Sistemi), ISO 9001 (Kalite Yönetim Sistemi) ve RMRS tarafından verilen “Firma Uygunluk” sertifikalarına sahiptir.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Eski İnsanlar Rüzgâr ve Güneşin Gücünü Nasıl Kullandılar?
Eski İnsanlar Rüzgâr ve Güneşin Gücünü Nasıl Kullandılar?

Modern dünyamızdan uzaklaşalım; elektrik yok, fosil yakıtlar yok, internet, telefon, araba, kısacası pek bir şey yok. Doğanın gücünü kendi yararınıza nasıl kullanırdınız?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Asgari Ücret En Az Ne Kadar Olmalı?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu