USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

OYDER'den Elektrikli Otomobil Düzenlemesiyle İlgili Açıklama - Webtekno

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER), Resmî Gazete'de yayımlanan elektrikli otomobil ithalatını kısıtlayan kararla ilgili açıklamalarda bulundu. OYDER, bu düzenlemenin iflasa yol açacağını savunuyor.

OYDER'den Elektrikli Otomobil Düzenlemesiyle İlgili Açıklama - Webtekno
05-12-2023 16:12
Google News

Otomotiv ÖZETİ| sektörü paydaşları, son birkaç haftadır Resmî Gazete'de yayımlanan bir düzenlemeyi tartışıyor. Evet, Çin ve Japonya gibi bazı ülkelerden ithal edilecek elektrikli otomobillerle ilgili yükümlülükler getiren o düzenlemeden bahsediyoruz. Geçtiğimiz gün sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, bu kararın mahkemeye taşınacağı iddialarını da aktarmıştık.

Bugünse konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER), konuyla ilgili görüşlerini aktardığı bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Oldukça sert ifadelerin kullanıldığı açıklamada, söz konusu kararla yetkili satıcıların cezalandırıldığı belirtildi. OYDER'e göre 29 Kasım'da yayımlanan "Bazı Elektrikli Araçların İthaline İlişkin Tebliğ (İthalat: 2023/22)" bazı otomotiv satıcılarının iflasına yol açacak.

OYDER'in açıklamasında öne çıkanlar:

OYDER

OYDER'in basın açıklamasında, söz konusu karar ile sakıncalı durumlar oluştuğu ifade ediliyor. Bu sakıncalı durumlar arasında; hâlihazırda alınmış olan izin belgelerinin iptal edilecek olması, markaların bu süreçte satış yapamayacak olmaları, yetkili servis kuruluş maliyetleri ve çağrı merkezi zorunluluğu gibi hususlar bulunuyor. OYDER aslında, yürürlüğe giren tebliğin başlı başına sıkıntılı olduğunu söylüyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
NIST'ten Yeni Şifreler İçin Yeni Yönerge
NIST'ten Yeni Şifreler İçin Yeni Yönerge

ABD Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST) tarafından açıklanan yeni şifre yönergeleri yayımlandı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu