USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Oy verme işlemi sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama

Oy verme işleminin ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Şimdi her zaman olduğu gibi sandıklara sıkı sıkıya sahip çıkma vakti. Sonuçlar kesinleşinceye kadar milletimizin iradesini korumaya devam' ifadelerini kullandı.

Oy verme işlemi sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama
14-05-2023 17:32
Google News

AA ÖZETİ| Arşivi'nden fotoğraflarla Türkiye’deki seçim manzaraları

GALERİNİN DEVAMI <p>Vatandaşlar, 5 yıl boyunca görev <a href=yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerinin belirleneceği seçim için saat 08.00 itibarıyla sandık başına gitmeye başladı. Türkiye, Cumhuriyet'in ilanından sonraki 23 yıl boyunca "tek partili" sistemle yönetildi. Birçok kez çok partili hayata geçişle ilgili girişimlerde bulunulsa da gerçek anlamda çok partili ilk demokrasi sınavı 21 Temmuz 1946'daki genel seçimlerle verildi. Seçmen, 100 yıllık Cumhuriyet tarihinde cumhurbaşkanı, milletvekili, mahalli idareler ve halk oylamaları dahil pek çok kez sandığa gitti. 16 Nisan 2017'de "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" olarak bilinen 18 maddelik yeni anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında ise seçmenlerin yüzde 51,35'i "evet" oyu kullandı ve Anayasa değişikliği yürürlüğe girdi. 24 Haziran 2018'de yapılan Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı oldu. Bugün yapılan seçimlerde ise Türkiye, cumhurbaşkanını ve 28'inci Dönem milletvekillerini seçecek. 6 Kasım 1983'te genel seçimler yapıldı. Seçimde, yaşlılar da oy kullandı. (Arşiv)

"><p> 1 Temmuz 1953'te dönemin Başbakanı Adnan Menderes, oy kullandı. </p><p> 7 Kasım 1982'de yapılan halkoylamasına vatandaşlar, yoğun katılım gösterdi. </p><p>1977 Genel Seçimi'nde bir seçim sandığı. </p><p>5 Haziran 1977'deki genel seçimde Salih Alptekin İlkokulu'nda gelen vatandaşlar, oy kullandı. </p><p>5 Haziran 1977'deki genel seçimlerde bir vatandaş, koltuk değneğiyle oy kullanmaya geldi. </p><p>5 Haziran 1977'deki genel seçimde oy kullanacak vatandaşlar, seçmen listesinde isimlerini aradı.</p><p>6 <a href=Mayıs 177'de dönemin MSP Genel Başkanı Necmettin Erbakan ve eşi Nermin Erbakan 6 Mayıs 1977'de oy kullandı.

"><p>27 Ekim 1957'de genel seçimlerde vatandaşlar, oy kullandı. </p><p>6 Kasım 1983'teki <a href=milletvekili genel seçimlerinde oy kullanmak isteyen vatandaşlar, sandık önlerinde kuyruk oluşturdu.

"><p>7 Kasım 1982'de yeni anayasa için yapılan halk oylamasına vatandaşlar, yoğun katılım gösterdi. </p><p>7 Kasım 1982'de yeni Anayasa için yapılan halk oylamasına vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. </p><p>7 Kasım 1982'de yeni Anayasa için yapılan halk oylamasına vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. </p><p> 11 <a href=Aralık 1977'de dönemin CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit (sağda) ve eşi Rahşan Ecevit (solda) oy kullanmaya gitmişti.

"><p> 11 Aralık 1977'de dönemin CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit (sol 3) ve eşi Rahşan Ecevit (sol 2) oy kullanmaya gitmişti.</p><p>1 Temmuz 1953'de vatandaşlar, oy kullandı. </p><p>1 Ocak 1965'teki genel seçimler öncesi görevliler, seçim kurullarından oy verme yerlerine sandık taşıdı.</p>

Türkiye genelinde oy verme işlemi sona verdi ve oy sayımı başladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Şimdi her zaman olduğu gibi sandıklara sıkı sıkıya sahip çıkma vakti. Sonuçlar kesinleşinceye kadar milletimizin iradesini korumaya devam" ifadelerini kullandı.

Değerli dava ve yol arkadaşlarım...

Oy verme işlemi ülkemiz genelinde, hamdolsun, demokrasimize yakışır bir şekilde tamamlandı. Şimdi, her zaman olduğu gibi sandıklara sıkı sıkıya sahip çıkma vakti. Sonuçlar kesinleşinceye kadar milletimizin iradesini korumaya devam!..

Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) May 14, 2023

Son dakika haberi: Sandıklar kapandı! Oy verme işlemi tamamlandıSon dakika haberi: Sandıklar kapandı! Oy verme işlemi tamamlandı


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Amazon Prime Alışveriş Festivali Başlıyor!
Amazon Prime Alışveriş Festivali Başlıyor!

Amazon'un en çok beklenen kampanlarından biri olan Amazon Prime Alışveriş Festivali başladı. 8 - 14 Ekim tarihleri arasında devam edecek olan alışveriş festivalinde onlarca kategoride indirimler ve özel fırsatlar sizlerle olacak.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu