USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
EÄŸitim

Ormanlar Orman Mühendisliği Öğrencilerine Hem Dershane Hem Gelir Kapısı Oldu

Artvin Çoruh Üniversitesi'nde Orman Mühendisliği son sınıf öğrencileri yapılan protokolle doğada hem çalışıp hem de gelir elde ediyorlar. Orman Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri eğitimlerini doğada, Mesleki Eğitim Programı kapsamında fiilen çalışarak hazırlan

Ormanlar Orman Mühendisliği Öğrencilerine Hem Dershane Hem Gelir Kapısı Oldu
15-06-2023 00:38
Google News

- ÖZETİ| Ormanlar orman Mühendisliği öğrencilerine hem dershane hem gelir kapısı oldu

ARTVİN - Artvin Çoruh Üniversitesi'nde Orman Mühendisliği son sınıf öğrencileri yapılan protokolle doğada hem çalışıp hem de gelir elde ediyorlar.

Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri eğitimlerini doğada, Mesleki Eğitim Programı kapsamında fiilen çalışarak hazırlanıyorlar.

Türkiye'de ikinci Artvin Çoruh Üniversitesinde ilk olan Orman Mühendisliği Bölümünde uygulanmaya başlanan işletmede mesleki eğitim sayesinde genç orman mühendisi adayları, mezuniyet sonrası başlıca istihdam alanlarında mezun olmadan orman işletme müdürlüklerinde çalışma imkanı buluyor.

Artvin Çoruh Üniversitesi ile Orman Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde Artvin Orman Bölge Müdürlüğü Artvin Orman İşletme Müdürlüğü'nde tam zamanlı olarak çalışmaya başlayan öğrenciler, görevli orman mühendislerinin, işletme şeflerinin nezaretinde gerek büro ve gerekse arazide kazandıkları deneyimlerle mesleki hayatlarına donanım kazanıyorlar.

Programa dahil olan öğrenciler görev yaptıkları süre boyunca asgari ücretin 3'de 1'i kadar ücret alıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Orman Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hacı Ahmet Yolasığmaz "Yaklaşık 4 aylık bir dönemde öğrencilere işi yerinde görerek hem araziye katılarak hem de ofiste bir çok işi yaparak işletmecilik faaliyetlerini yapmak daha sonra zorluk çekmemek açısından büyük avantaj sağlıyor" dedi.

Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi 4'ncü Sınıf Öğrencisi Metehan Özyılmaz ise yaptığı açıklamada "Bu uygulamaların bize kattığı şeyler derslerde öğrendiklerimizi daha çok bire bir uygulama içerisinde kullandığımız için daha çok benimsedik. İş hayatına atıldığımız zaman bu konuda bize yardımcı olacak bilgilerin temel olarak eğitimini de aldık. Örnek vermem gerekirse arazi koşullarında nasıl ölçüm yapıldığı, nasıl damgalama yapıldığı nelere dikkat etmemiz gerekli usulsüzlüklerin neler olduğunu, halkla nasıl iletişim kurmamız gerektiğini ve benzeri gibi birçok şeyi bu uygulama kapsamında hepsini öğrendik" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Fatih Tüysüz - Eğitim Türkiye Artvin Eğitim Haberler
Editor : Åžerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Google Haritalar’da Bulanıklaştırılmış 9 Gizemli Konum
Google Haritalar’da Bulanıklaştırılmış 9 Gizemli Konum

Google Haritalar ile dünya parmaklarımızın ucuna geliyor, istediğimiz yeri anında görebiliyoruz. Ancak durun! İşler bu kadar basit değil çünkü nokta atışı bile yapsanız Haritalar size o konum hakkında detay vermiyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
Asgari Ücret En Az Ne Kadar Olmalı?
NAMAZ VAKÄ°TLERÄ°
Gazete ManÅŸetleri
Yol Durumu