USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

OpenAI, Trilyon Dolarlık Yatırım İçin Hedefe Koşuyor

OpenAI, yeni fonlama turuyla değerini artırarak trilyon dolarlık hedefini gerçekleştirip yapay zekâ alanında lider olmayı planlıyor.

OpenAI, Trilyon Dolarlık Yatırım İçin Hedefe Koşuyor
20-09-2024 23:37
Google News

Yatırımcılar ÖZETİ| OpenAI’nin yeni fonlama turuna büyük bir ilgi gösteriyor. Girişim sermayesi grupları, ChatGPT’yi geliştiren bu şirketin, gelecekte yapay zekâ alanında en güçlü oyunculardan biri olacağına ve trilyonlarca dolarlık bir değer kazanacağına inanıyor.

San Francisco merkezli OpenAI, değerini 150 milyar dolara çıkaracak bir fonlama turunu tamamlamak üzere. Thrive Capital, bu süreçte şirkete en az 1 milyar dolar yatırım yapmış durumda. Bunun yanı sıra Apple, Nvidia ve Microsoft gibi dünyanın en büyük teknoloji şirketleri de fonlama turuna katılmak için görüşmeler yapıyor. Yatırımcıların bu denli büyük bir ilgi göstermesi, OpenAI'nin gelecekte sağlayacağı kazanç beklentileriyle ilgili. Ancak bazı önde gelen yatırımcılar, bu yatırımın mali açıdan ne kadar mantıklı olduğunu sorguluyor.

OpenAI’nin büyüme hedefleri 

open ai trilyon dolarlık yatırım

ChatGPT’nin piyasaya sürülmesiyle birlikte yıllık gelirleri yaklaşık 3.6 milyar dolara fırlarken şirketin yıllık giderleri ise 5 milyar dolardan fazla. Yani şirket her ne kadar büyüyorsa da, sürdürülebilir bir yapı oluşturmak için kaynak bulma konusunda zorluk yaşıyor. Yapay zekâ rekabetinin giderek kızıştığı bu ortamda OpenAI'nin daha fazla sermaye toplaması gerekiyor.

OpenAI’nin trilyon dolarlık bir şirket olma hedefi teknoloji dünyasında büyük bir ilgi gördü. Ancak şirketin karşılaştığı zorluklar ve artan rekabet, bu hedefe ulaşmasını zorlaştırabilir. Şirketin geleceği hem stratejik ortaklıklar hem de yeni projelerle şekillenecek gibi görünüyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Galaxy Ring'in yeni detayları sızdırıldı! Seçenekler arttı
Galaxy Ring'in yeni detayları sızdırıldı! Seçenekler arttı

Samsung Galaxy Ring ile ilgili önemli bir detay sızdırıldı. Daha büyük boyutlar ve daha uzun batarya ömrü sunabilir.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu