USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

OpenAI, Çalışanlarla Yasa Dışı Anlaşmalar Yapmış

OpenAI'ın çalışanlarıyla yasa dışı gizlilik anlaşmaları yaptığı iddia edildi. OpenAI, sessizliğini koruyor olsa da iddianın gerçeklik payı yüksek gibi görünüyor.

OpenAI, Çalışanlarla Yasa Dışı Anlaşmalar Yapmış
14-07-2024 09:52
Google News

Yapay ÖZETİ| zekâ sektörünün önemli temsilcilerinden OpenAI ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. The Washington Post'un gündeme getirdiği iddiaya göre şirket, çalışanların hükûmet yetkilileri ile görüşmelerini yasa dışı anlaşmalarla kısıtlıyordu. Üstelik konuya aşina kaynaklar, şirkette çok daha fazla usulsüzlük yapıldığını iddia ediyorlar.

Haberdeki bilgilere göre muhbirler, konuyla ilgili bir mektup yazdılar ve bu mektubu ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler'e gönderdiler. İşte bu mektupta, şirketin yaptığı usulsüzlükler anlatılıyordu. 

OpenAI çalışanları, bazı durumlarda kıdem tazminatlarından feragat ediyorlar

OpenAI

SEC'e gönderilen mektupta, OpenAI'ın yasa dışı anlaşmalarının hükûmet yetkilileri ile görüşmeden ibaret olmadığı iddia ediliyor. Muhbirlere göre çalışanlar, bazı durumlarda kıdem tazminatı başta olmak üzere çeşitli mali haklarından feragat etmek zorunda kalıyorlar. OpenAI, gündeme bomba gibi düşen iddialarla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
iPad mini 7 Yakında Tanıtılabilir
iPad mini 7 Yakında Tanıtılabilir

iPad mini serisinin yeni üyesi olacak olan iPad mini 7'nin tanıtım tarihiyle ilgili yeni bir iddia ortaya çıktı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu