USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Online Oyun Oynayanların Beyinleri Senkronize Çalışıyor

Araştırmacılar, çevrimiçi oyun oynayan insanların beyinlerindeki alfa ve gama frekanslarının zaman geçtikçe senkronize olduğunu ortaya çıkardı. Peki bu ne demek?

Online Oyun Oynayanların Beyinleri Senkronize Çalışıyor
06-09-2022 20:55
Google News

Özellikle ÖZETİ| pandemiyle birlikte insanlar birbirleriyle daha fazla çevrimiçi bir şekilde iletişim kurmaya başladılar. Gerek uzaktan çalışanlar gerekse çevrimiçi oyun oynayanlar COVID-19 pandemisi sürecinde insanlar arasında bir hayli popüler haline geldi. İster inanın ister inanmayın ama bu durumun insanların beyinlerini senkronize çalışmaya ittiği ortaya çıktı.

Helsinki Üniversitesinde yapılan yeni bir araştırmada araştırmacılar, bir grup insanı bu konuda deneylere tabi tuttu ve insanların fiziksel varlığa gerek kalmadan beyin dalgalarının birbirleriyle senkronize olduğunu keşfetti.

‘Sen kontrol et ben ateş edeyim’

beyin dalgaları

Yapılan deneylerde araştırmacılar, bir çift denekten bir oyunda yarış arabasını sürmelerini istedi ve iki denek de ses geçirmeyen odalara yerleştirildi. Araştırmacılar, biri direksiyonu biri gaz ve fren pedallarını yöneten iki farklı deneğin ortaklaşa araba sürüş deneyimini incelediler.

Ortaya çıkan sonuçlara göre çevrimiçi oyun oynarken deneylerin beyinleri senkronize oldu. Alfa ve gama frekans bantlarında artan senkronizasyonla birlikte deneklerin araba sürme deneyimi de kusursuza yakınlaştı.

www.idrak34.com


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Artık kazaları araç ekranından bildirebilirsiniz!
Artık kazaları araç ekranından bildirebilirsiniz!

Android Auto için sonunda gelen özellik sayesinde artık Google Haritalar üzerinden kaza, çalışma, ve diğer bildirimleri ekleyebilirsiniz...

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu