USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Olimpiyat Komitesi, Sonic ve Mario'yla Yollarını Ayırdı

Mario & Sonic at the Olympic Games serisi, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin NFT ve E-spor anlaşmaları yapmak istemesinden dolayı sona erdi.

Olimpiyat Komitesi, Sonic ve Mario'yla Yollarını Ayırdı
30-07-2024 23:53
Google News

Uluslararası ÖZETİ| Olimpiyat Komitesi (IOC), uzun yıllardır olimpiyatlarla birlikte çıkan Mario & Sonic at the Olympic Games oyunlarını sonlandırdı. Komitenin kararında yeni ortaklıklar kurmak, NFT'ler ve E-spor anlaşmaları gerçekleştirmek istemesi etkili oldu. 

Geçtiğimiz günlerde Fransa'nın başkenti Paris'te başlayan 2024 Yaz Olimpiyaları için yeni bir oyun gelmemiş olması internette tartışma konusu olmuştu. Konuyla ilgili olarak Eurogamer'a konuşan serinin arkasındaki deneyimli isim Lee Cocker, IOC'nin 2020'de Nintendo ve Sega ile olan lisans anlaşmasını yenilememeye karar verdiğini ve bunun yerine başka ortaklıklar aradığını belirtti. IOC, yeni ortaklıklarla daha fazla gelir elde etmeyi hedefliyor.

2007'den bu yana altı oyun çıkmıştı

Olympics go

Mario & Sonic at the Olympic Games serisi ilk olarak 2007 yılında karşımıza çıkmıştı. Seriden çıkan 6 oyun da büyük başarı yakaladı. Öte yandan spor dallarının tekrar etmesi nedeniyle oyunlara olan ilgi ilk baştaki kadar büyük değildi. 

Bununla beraber bu yılın oyunlarının tamamen oyunlardan uzak olduğunu da söyleyemeyiz. Nintendo ve Sega'nın maskotlarıyla yollarını ayıran IOC, NFT ve E-spor alanında alternatifler arıyor. Ayrıca 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları için, Power Rangers oyunlarını da geliştiren nWay tarafından geliştirilen, hem mobilde hem de Epic Games üzerinden bilgisayarda oynanabilen Olympics Go! adlı bir oyun bulunuyor. Oynaması ücretsiz bu oyun NFT'leri de içeriyor. 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Apple'ın
Apple'ın "Glowtime" Etkinliği Nasıl İzlenir?

Apple'ın lansman etkinliğini takip etmenin birden fazla yolu olacak.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu