USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Okulda enfeksiyon riskine dikkat!

Okulların açılmasıyla toplu yaşam koşullarına bağlı olarak yeni vaka sayısında artış görülebileceğini belirten Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, “Koruma önlemlerine uyum artırılarak vaka sayılarının yükselmesi önlenebilir. Yetersiz el hijyeni bu tür enfeksiyonların bulaşma

Okulda enfeksiyon riskine dikkat!
15-09-2022 07:29
Google News

Enfeksiyon ÖZETİ| Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, okul öncesi alınması gereken enfeksiyon önlemleri hakkında uyarılarda bulundu.

Türkiye’de haziran-temmuz aylarında artış gösteren Covid-19 hasta sayılarının azalma eğiliminde olduğunu ifade eden Prof. Dr. Leblebicioğlu, “Okulların açılmasıyla toplu yaşam koşullarına bağlı olarak yeni vaka sayısında artış görülebilir. Koruma önlemlerine uyum artırılarak vaka sayılarının yükselmesi önlenebilir.

Hastalanan çocuklar, öğretmenler ve okul çalışanları Covid-19 geçirdiklerinde evde kalmalıdır. Bu sadece Covid-19 için değil, okul ortamında kolayca bulaşan diğer solunum yolu enfeksiyonları için de geçerli bir önlemdir” şeklinde konuştu.

MASKE, MESAFE VE HİJYEN KURALLARINA UYULMALI

Okullarda maske, mesafe ve el hijyeni kurallarına uyulması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Leblebicioğlu, şu bilgileri paylaştı:

“Sınıflar sık sık havalandırılmalıdır. Özellikle ishal, dizanteri gibi bağırsak sistemi enfeksiyonları ile nezle, grip, farenjit gibi solunum sistemi enfeksiyonları okulların açılması ve sonbahar-kış gibi mevsimlerde daha sık görülmektedir.

Besin zehirlenmeleri, bulantı, kusma ve ateşe neden olabilir. Özellikle açıkta satılan yiyecekler, açıkta iyi pişmemiş yiyecekler, iyi yıkanmamış sebze ve meyveler yoluyla bulaşan mikroplar ishale neden olabilir. Yetersiz el hijyeni bu tür enfeksiyonların bulaşmasında başlıca rol oynar. Açıkta satılan yiyecekler tüketilmemelidir.

Çocuklara iyi el hijyeni mutlaka hatırlatılmalıdır. Yemeklerden önce ve sonra, teneffüste oyun oynadıktan sonra ellerin yıkanması önemlidir. Eller su ve sabunla yıkanmalıdır. Bu şekilde çevreden ve yiyeceklerden bulaşabilecek enfeksiyonlardan korunulabilir.”

AŞILAMA PROGRAMLARINA UYUM SAĞLANMALI

Çocukların aşılarının ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, “Pandemi döneminde Covid-19 endişesi nedeniyle çocukların rutin aşılama programlarına uyumunda sorunlar genel olarak tüm dünyada görülmüştür. Çocukların aşılanma durumları gözden geçirilmeli ve çocukluk çağı aşı takvimine göre gerekli tüm aşıları yapılmalıdır” diyerek sözlerini noktaladı.


www.idrak34.com
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
2024 Yılına Damgasını Vuran Bilimsel Gelişmeler
2024 Yılına Damgasını Vuran Bilimsel Gelişmeler

2024’ü geride bırakırken bize kazandırdığı gelişmeleri de birlikte hatırlayalım istedik. Koca bir yıl içerisinde pek çok gelişmeye tanık olduk, bilimsel gelişmelerin birçoğu hepimizi heyecanlandırdı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Asgari Ücret En Az Ne Kadar Olmalı?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu