USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Öfke büyük! Gençler şiddete çözüm olarak idamın geri getirilmesini istiyor

18-25 yaş aralığındaki gençler, gündemde olan ölümlerle sonuçlanan şiddet olaylarının, idamın da içinde olduğu yasaların daha sıkı uygulanması ve farkındalığın artırılmasıyla çözülebileceğini düşünüyor.

Öfke büyük! Gençler şiddete çözüm olarak idamın geri getirilmesini istiyor
16-10-2024 16:07
Google News

Son ÖZETİ| yaşanan şiddet olayları, özellikle gençler üzerinde derin izler bıraktı. Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu sorunu anlamak ve çözüm önerileri geliştirmek amacıyla 7 bölgede, 30 üniversiteden 18-25 yaş aralığında 4bin 500 öğrenci ile kapsamlı bir anket çalışması gerçekleştirdi. 

"YASALAR DAHA SIKI UYGULANMALI"

Gençlerin yüzde 67’si yasaların sıkı uygulanmasından yana.

Anket sonuçlarına göre, toplumsal şiddet olaylarının önlenmesi için en çok desteklenen önlem, yüzde 67 oranıyla yasaların daha sıkı uygulanması. Bunun içinde idamın geri getirilmesi seçeneği de var. 

Bunu yüzde 8 oranıyla eğitim, yüzde 13 ile toplumsal farkındalık kampanyaları izliyor. Önlem aile içi eğitim diyenlerin onarıysa yüzde 12.

Sonuçlar, genç nüfusun büyük bir kesiminin daha sert yasal önlemlerle şiddetin önlenebileceğine inandığını ortaya koydu.

TOPLUMSAL ŞİDDETİNE KÖRÜKLÜYOR?

Toplumsal şiddet olaylarının artmasının başlıca nedenleri arasında yüzde 38 ile yetersiz yasal önlemler ilk sırada yer alırken, ekonomik sorunlar yüzde 31, yetersiz eğitim yüzde 19 ve aile içi şiddet yüzde 12 oranında belirtildi.

KİM SORUMLU?

Toplumun hangi kesimlerinin daha fazla sorumluluk alması gerektiği sorusuna verilen yanıtlar ise hükümetin yüzde 46 oranında en büyük sorumluluğa sahip olduğunu gösterdi. Ankete katılan gençler, aileleri yüzde 23, okullar yüzde 18 ve sivil toplum kuruluşları yüzde 13 oranında sorumlu gösterdi.

Şiddet, toplumda derin bir travma ortaya koyuyor.

Farkındalık yaratmak için önerilen etkinlikler arasında sosyal medya kampanyaları yüzde 39 ile ilk sırada yer alırken, eğitim seminerleri yüzde 36, toplumsal farkındalık projeleri yüzde 19 ve bilgilendirici broşürler yüzde 7 oranında desteklendi. 

TOPMLUNUN SİNİR UÇLARIYLA OYNANIYOR

Toplumsal şiddet olaylarının toplum üzerindeki psikolojik etkileri konusunda katılımcıların yüzde 87'si aşırı olumsuz, yüzde 8'i olumsuz ve yüzde 5'i nötr görüş bildirdi. Bu sonuç, şiddetin toplumda derin bir travma yarattığını ortaya koydu.

TOPLUMDA BÜYÜK  ÖFKE

Duygusal tepkiler açısından ise öfke yüzde 48 ile en yaygın duygu olarak belirtilirken, korku yüzde 23, üzüntü yüzde 19 ve umutsuzluk yüzde 10 oranında ifade edildi.  
Anket Sonuçlarını değerlendiren Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Doç. Dr. Bilal Okudan, “sonuçlar, toplumsal şiddet olaylarının önlenmesi ve etkilerinin azaltılması için çok yönlü bir yaklaşım gerektiğini ortaya koymaktadır. Daha sıkı yasaların uygulanması, eğitim ve farkındalık kampanyalarının artırılması, ekonomik sorunların çözülmesi ve psikolojik destek hizmetlerinin yaygınlaştırılması, şiddetin önlenmesinde ve toplumun iyileştirilmesinde önemli adımlar olacaktır. Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu olarak, bu konuda üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız ve gençlerimizin daha güvenli bir geleceğe adım atabilmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” diye konuştu.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Sorumlu Sosyal Medya Etkileyicileri Eğitim Programı başlıyor
Sorumlu Sosyal Medya Etkileyicileri Eğitim Programı başlıyor

Sosyal medya etkileyicilerinin pazarlama iletişimi kuralları ile içerik üretim süreçlerindeki hukuki ve etik sorumluluklar konusunda bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanan Sorumlu Sosyal Medya Etkileyicileri Eğitim Programı başlıyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu