USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği: Sıralama, puan ve iş imkanları!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Türkiye'nin en prestijli üniversitelerinden birdir. Peki ODTÜ'de bilgisayar mühendisliği okumak için hangi şartlar gerekir?

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği: Sıralama, puan ve iş imkanları!
28-07-2024 21:08
Google News

Teknolojinin ÖZETİ| gelişmesi ile beraber hayatımızda önemli bir yer edinen mesleklerden bir tanesi de bilgisayar mühendisliğidir. Gelecek hayatında ODTÜ bilgisayar mühendisliği bölümünü olmak isteyen kişiler bu konu hakkında detaylı bilgi almak istiyor. Sizler için merak edilen tüm detayları paylaşıyoruz…

ODTÜ bilgisayar mühendisi ne iş yapar?

Bilgisayar mühendisi, bilgisayar için başta olmak üzere farklı uygulamalara erişmek için yazılım ve programları geliştiren kişilerdir. Ayrıca mühendisler bilişim ve bilgisayar sistemlerinin analizinde de görev alır.

ODTÜ bilgisayar mühendisliği kaç puan!

ODTÜ ülkenin en saygın mühendislik programlarından biri olarak kabul edilir. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, dünya standartlarında eğitim sunarak bu alanda öne çıkmayı başarmıştır. Üniversite öğrencilerini hem akademik hem de iş hayatlarında başarılı olmaları için gerekli eğitimi vermeye devam etmektedir.

ODTÜ bilgisayar mühendisi olmak için kaç puan almak gerekir?

Mühendislik fakültesine kabul edilmek için istenilen YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) puanını almak gerekir. ODTÜ'nün bilgisayar mühendisliği bölümü Türkiye'nin en yüksek puanla öğrenci alan bölümlerinden biridir. Üniversite en son ‘545’ puanla öğrenci kabul etmiştir.

ODTÜ bilgisayar mühendisliği ilk kaç bin?

2024 yılı itibariyle ODTÜ bilgisayar bölümüne yerleşmek için gereken başarı sıralaması güncellendi. Üniversitenin örgün öğretim başarı sıralamaları ve taban puanları her yıl değişim göstermektedir. 2023 yılında paylaşılan sıralama şu şekildedir;

BÖLÜM / PROGRAM2023 YKS TABAN GENEL KONTENJAN2023 YKS TAVAN GENEL KONTENJAN
Mühendislik
Fakültesi
Puan Türü2023 KontenjanıPuanSıralamaPuanSıralama
Bilgisayar
Mühendisliği
SAY10554571655535

Yukarıda yer alan her yıl değişebilir. ODTÜ bilgisayar mühendisliği, Türkiye'nin en yüksek başarı sıralaması isteyen bölümlerinden bir tanesidir. Her yıl bölüme başvuran öğrenci sayısı ve öğrencilerin genel başarı sıralaması puanları değiştirebilir.

Kimler bilgisayar mühendisliği okumalıdır?

Bilgisayar mühendisliği alanında kariyer yapmak isteyenlerin ilk olarak sayısal derslere ilgisi olması gerekir. Matematik dışında, algoritma tasarımı, yazılım geliştirme, sistem analizi gibi konularda kendisini geliştirmelidir.

ODTÜ bilgisayar mühendisliği kaç puan!

Bilgisayar mühendisleri donanım ile yazılımın entegrasyonunda kritik bir rol oynar. Bu nedenle mühendisler sadece kod yazmakla kalmayıp, aynı zamanda fiziksel cihazların nasıl çalıştığı hakkında da bilgi sahibidir.

Bilgisayar mühendisi için iş imkanları nelerdir?

Diğer meslek gruplarına göre çok daha fazla çalışma imkanına erişen bilgisayar mühendisleri başta özel sektör olmak üzere kamu kurumları dahil farklı alanlarda görev alabiliyor. Bu bölümü okumak için öğrencilerin özellikle mühendisliğe ilgi göstermesi gerekiyor.

Teknolojiye tutkuyla bağlı ve problem çözmeyi seviyorsan, bilgisayar mühendisliği senin için mükemmel bir kariyer yolcuğu olabilir. Bu alandaki eğitim ve kariyer yolculuğuna ise ODTÜ bilgisayar mühendisliği okuyarak başlayabilirsiniz. Puanlar ve sıralamalarla ilgili güncel bilgileri ODTÜ'nün web sitesinde görebilirsiniz. Site üzerinde bölüm kontenjanları, taban puanları ve başarı sıralamaları hakkında detaylı bilgiler yer almaktadır.

bilgisayar mühendisiodtü
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
İnsan Gözü Bir Dijital Kamera Olsaydı Kaç Megapiksel Olurdu?
İnsan Gözü Bir Dijital Kamera Olsaydı Kaç Megapiksel Olurdu?

Günümüzün en gelişmiş dijital kameraları her geçen gün daha da yüksek çözünürlük sunuyor. 12, 48 hatta 108 megapiksel kameralarla donatılmış akıllı telefonlar cebimizde taşınıyor. Ancak bir an için insan gözünün de bir dijital kamera olduğunu hayal edin. Acaba insan göz?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu