USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Öcalan'a 43 ay sonra ilk ziyaret! Bahçeli'nin çağrısı sonrası yeni gelişme

DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan, yıllar sonra Abdullah Öcalan ile bir araya geldi. Bu görüşme, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "silah bırakılsın" çağrısından kısa bir süre sonra gerçekleşti.

Öcalan'a 43 ay sonra ilk ziyaret! Bahçeli'nin çağrısı sonrası yeni gelişme
24-10-2024 10:17
Google News
DEM ÖZETİ| Parti Milletvekili Ömer Öcalan, yıllar sonra Abdullah Öcalan ile bir araya geldi. Bu görüşme, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "silah bırakılsın" çağrısından kısa bir süre sonra gerçekleşti.Abone ol

Türkiye'nin siyasi sahnesinde dikkat çekici bir gelişme yaşandı. DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan, 23 Ekim 2024 tarihinde, uzun yıllar sonra, amcası Abdullah Öcalan ile İmralı Cezaevinde bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşme, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli'nin Meclis açılışında DEM Partililerle tokalaşmasının ve "Teröristbaşı meclise gelsin silah bırakıldığını ilan etsin" şeklindeki açıklamasının ardından gerçekleşti.

Ömer Öcalan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bu görüşmenin bir yasal hak olan rutin aile görüşü olduğunu ve koşullar ne olursa olsun devam etmesi gerektiğini vurguladı. Son yüz yüze görüşmenin 3 Mart 2020'de yapıldığını hatırlatan Öcalan, bu buluşmanın önemine değindi. Abdullah Öcalan ile yapılan bu görüşme, Türkiye'nin gündeminde geniş yer buldu ve çeşitli siyasi çevrelerden tepkileri de beraberinde getirdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, Abdullah Öcalan'ın meclise gelip silah bırakıldığını ilan etmesi gerektiği yönündeki çıkışının ardından görüşmenin yapılması dikkat çekti. Bahçeli'nin bu sözleri, Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi atmosferde önemli bir yankı uyandırmış ve çeşitli tartışmalara sebep olmuştu.

Öcalan'ın terör örgütü PKK'ya "silah bırak" çağrısı yapıp yapmayacağı ise belirsizliğini koruyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Uygun fiyatlı şehir otomobili: Renault Clio 2024 fiyat listesi!
Uygun fiyatlı şehir otomobili: Renault Clio 2024 fiyat listesi!

Ülkemizin en çok satılan modellerinden Renault Clio 2024 model yılı fiyatları ne durumda? Sizler için derledik...

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu