USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

NVIDIA GeForce RTX 3060'ın Üretimi Sonlanıyor

NVIDIA'dan bomba bir hamle geldi. Şirket, en popüler GPU'larından GeForce RTX 3060'ın üretimini durdurmaya karar verdi. Ancak yeni bir ekran kartı almak isteyenleri endişelendirecek bir şey yok. En azından şimdilik...

NVIDIA GeForce RTX 3060'ın Üretimi Sonlanıyor
06-08-2024 10:32
Google News

Ekran ÖZETİ| kartı dünyasının bir numaralı NVIDIA'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Şirket, küresel çapta en çok ilgi gören GPU'larından bir tanesi olan "GeForce RTX 3060"ın üretimini durdurmaya karar verdi. NVIDIA GeForce RTX 3060, Steam'in oyunculara yönelik donanım anketine göre en çok tercih edilen modeldi.

NVIDIA, konuyla ilgili resmî bir açıklama yapmadı. Ancak NVIDIA ile iş ortaklarının iletişim kurmasını sağlayan bir forum olarak bilinen Board Channels üzerinde paylaşılan bilgiler, GeForce RTX 3060 için yolun sonunun geldiğini gözler önüne serdi. Zira şirket yetkilileri, popüler GPU'nun son partileri için siparişlerin geçilmesi gerektiği bilgisini paylaştı.

Henüz endişelenecek bir şey yok

NVIDIA GeForce RTX 3060 üretimi sonlanıyor

NVIDIA, GeForce RTX 3060'ın üretimini sonlandırmaya karar vermiş olsa da bu GPU ile çalışan ekran kartlarını satın almak isteyen tüketiciler için henüz endişelenecek bir şey yok. Çünkü tedarikçilerin elinde ciddi miktarda stok olduğu biliniyor. Hâl böyle olunca yeni bir ekran kartı satın almak isteyen oyunseverler, GeForce RTX 3060 modelini temin edebilecekler. Stokların tükenmesinin aylar süreceğine inanılıyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
iPhone 16 Hakkındaki Tüm Sorularınızı Yanıtlayan Sohbet Botu
iPhone 16 Hakkındaki Tüm Sorularınızı Yanıtlayan Sohbet Botu

The Wall Street Journal'ın ünlü teknoloji yazarı Joanna Stern, oldukça ilginç bir iPhone 16 incelemesi yayımladı. Stern, kullanıcıların telefonlar hakkındaki tüm sorularını yanıtlayan bir sohbet botu oluşturdu.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu