USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Nvidia’da alım için doğru zaman mı?

Bank of America, Nvidia hisselerindeki düşüşün alım fırsatı olabileceğini öne sürüyor.

Nvidia’da alım için doğru zaman mı?
06-09-2024 16:43
Google News

ÖZETİ| BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Nvidia hisselerinde son dönemde yaşanan düşüş ABD borsalarını da etkisi altına almış durumda. Ancak uzmanlar, düşüşün geçici olabileceği görüşünde.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Bank of America, Nvidia hisselerindeki yüzde 15'lik düşüşün cazip bir satın alma fırsatı yarattığını söylüyor.

Cazip alım fırsatı

Insider’dan Filip de Mott’un haberine göre, Nvidia boğaları, şirkete karşı esen ani karşı rüzgarların saldırısıyla felç olmuş durumda olsa da Bank of America'ya göre, hisse senedi fiyatında son hafta yaşanan düşüş cazip bir satın alma fırsatı sunuyor.

Salı günü, yarı iletken kralının hisseleri düştü ve piyasa değerinden 279 milyar dolar kaybederek ABD kurumsal tarihindeki en büyük günlük düşüşü yaşadı. Geri çekilme, şirketin son kazanç raporunun piyasanın en iyimser beklentilerini karşılayamaması ve yapay zeka rallisinin ivme kaybedebileceği korkularını artırmasının ardından geldi.

Hisse senedi, şirketin Adalet Bakanlığı'ndan bir celp aldığına dair bir raporun ardından Çarşamba günü kısa bir süre gerilemeye devam etti. Toplamda ise hisse senedi, Nvidia'nın Ağustos ayı sonlarında ikinci çeyrek kazançlarını açıklamasından bu yana yüzde 15'e varan oranda düştü.

Yüzde 54’lük kazanç

Bank of America'ya göre ise, kazanç raporu sonrası düşüş bir satın alma fırsatını işaret ediyor. Yayınladığı notta banka, Nvidia'nın şu anda son beş yıldaki en düşük değerlemesinin etrafında dolaştığını söylüyor. Analist Vivek Arya, “Piyasa güçleri yakın vadeli hisse senedi oynaklığını artırabilirken Nvidia değerlemesini ikna edici bulmaya devam ediyoruz” diye yazdı.

Buna kıyasla, Nvidia'nın fiyat-kazanç oranı son beş yılda 20'lerin ortasından 60'ların ortasına kadar yükseldi. BofA’nın hisse başına 165 dolarlık fiyat hedefine göre, hisseyi şimdi satın alan yatırımcılar yüzde 54'lük bir kazanç elde edebilir.

Blackwell çiplerinde gecikme ve Hopper çiplerine talep

Banka, Nvidia'nın yapay zeka yatırımlarının temel yararlanıcısı olmaya devam edeceği ve olumsuzluklarla sürekli bir baskı altında kalmayacağı için bunun başarılabilir göründüğünü söylüyor ve analistler zayıf arz yönlü temellerin yakın vadede azalması gerektiğini belirtiyor.

Yatırımcılar firmanın yeni nesil Blackwell çipindeki gecikmelerden hayal kırıklığına uğrasa da, BofA'nın tahminlerine göre sevkiyatlar gelecek birkaç hafta içinde onaylanacak. Her durumda, banka, yapay zeka talebinin ne kadar güçlü olduğu göz önüne alındığında, önceki nesil Hopper çiplerine olan talebin ortadan kalkmasını beklemiyor.

Düzenleyici olumsuzluklar

Düzenleyici olumsuzluklar bakımından ise Nvidia, Adalet Bakanlığı'ndan bir celp aldığını reddediyor. İlk olarak celbi bildiren Bloomberg, daha sonra Adalet Bakanlığı'nın konuya yakın bir kaynağa atıfta bulunarak bir sivil soruşturma talebi gönderdiğini aktardı.

BofA bu gelişmelerin hisse senedi fiyatına herhangi bir etki yaratmayacağını varsaysa da, büyük ABD teknoloji şirketlerine karşı hükümet davalarının nadir olmadığını da ekliyor.

Yapay zekadan endişe edenler sabırlı olmalı

Son olarak, banka, yapay zekanın potansiyeline ilişkin şüpheciliğin en azından 2026'ya kadar bir sorun olmadığının altını çiziyor ve yapay zeka harcama dalgasının henüz sonuç vermediği konusunda endişe duyanları sabırlı olmaya davet ediyor.

BofA, gerçek yapay zeka yeteneklerinin yaklaşan büyük dil modelleri tarafından açığa çıkarılacağını öngörerek, “Teknoloji endüstrisi, yapay zeka geliştirmelerinde 4 kat ve sonuçlarda 25 katın üzerinde artış sağlayan Nvidia Blackwell çipinin yoğun bir şekilde geliştirilmesi için en az 1-2 yıl daha harcayacak. Nvidia Hopper'ı kullanan büyük dil modelleri ilk dalgasıyla şimdiye kadarki çabalar sadece bir ön gösterimdi” diye yazıyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Tesla Cybertruck'ın Lastikleri 10 Bin km'de Aşınmaya Başladı!
Tesla Cybertruck'ın Lastikleri 10 Bin km'de Aşınmaya Başladı!

Bir Tesla Cybertruck sahibi, 3 aylık aracının lastiklerinin aşındığını ifade etti. Gelen bilgilere göre araç, daha 10 bin km'deyken lastik değişimine ihtiyaç duymaya başladı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Göztepe46+2
9Samsunspor46+1
10Kasımpaşa55-2
11Antalyaspor44-4
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor41-6
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu