USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Nipah virüsü nedeniyle hayatını kaybetti: Meyve yarasalarından bulaşıyor

Hindistan'da sağlık yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, ölüm oranı yüksek ve bulaşıcı olan Nipah virüsü (NiV) nedeniyle 14 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti.

Nipah virüsü nedeniyle hayatını kaybetti: Meyve yarasalarından bulaşıyor
23-07-2024 10:08
Google News

Hindistan'ın ÖZETİ| Kerala eyaletinde sağlık yetkililerinin yaptığı açıklamada, 14 yaşındaki bir çocuğun Nipah virüsü (NiV) nedeniyle hayatını kaybettiği duyuruldu. Nipah virüsünün ölüm oranının yüksek olduğu ve bulaşıcı olduğu biliniyor.

Kerela Eyaleti Sağlık Bakanı Veena George, başsağlığı dilediği açıklamada “Pandikkad, Malappuram'dan 14 yaşındaki bir çocuk Nipah'tan hayatını kaybetti. Sevgili oğullarını kaybeden aileye başsağlığı dileriz." sözlerini kullandı.

Sağlık Bakanı Veena George, hastalığa yakalanan çocuk hakkında açıklamalarda bulunurken, hastalığın yayılmaması için çaba harcandığını şu sözlerle dile getirdi:

Çocuğun numunesi, Nipah hastalığından şüphelenilmesi üzerine dün (Cumartesi) sabah test edildi. NIV Pune'dan alınan test sonuçlarının ardından protokole uygun tedavi ve diğer operasyonlara başlandı. Durumu kritik olan çocuk özel bir hastaneden Kozhikode'deki Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. Yaşama umudu vardı ancak bugün saat 11.30'da yaşamını yitirdi. Eyalet hükümeti hastalığın yayılmasını önlemek için mümkün olan her türlü çabayı gösteriyor” ifadelerini kullandı.

60 KİŞİ YÜKSEK RİSK KATEGORİSİNDE

Yerel medya eyalet sağlık yetkililerine dayandırdığı haberlerinde yaşamını yitiren çocuğun birincil temas listesinde 214 kişinin bulunduğunu ve bunların arasında 60 kişinin yüksek risk kategorisinde değerlendirildiğini açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü'nün virüsle ilgili tanımında, “Nipah virüsü enfeksiyonu, hayvanlardan insanlara bulaşan ve ayrıca virüslü yiyecekler veya doğrudan kişiden kişiye bulaşabilen zoonotik bir hastalıktır. Bulaşan kişilerde, asemptomatik enfeksiyondan akut solunum yolu hastalığına ve ölümcül beyin iltihabına kadar çeşitli hastalıklara neden olur” ifadeleri yer almaktadır.

Nipah virüsü, çoğunlukla meyve yarasalarından bulaşmaktadır ve virüsten ölüm oranı yaklaşık yüzde 40 ila yüzde 70 arasındadır.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Samsung'un IFA 2024'deki Duyurduğu Ürünler
Samsung'un IFA 2024'deki Duyurduğu Ürünler

Samsung, IFA 2024'te AI destekli ev aletleri, yeni Galaxy Book bilgisayarlar ve Music Frame ile teknoloji dünyasında dikkat çekti.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu